Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsföretag kan få stororder

Svensk Fastighetsförmedling har tecknat ett ramavtal med Itell där alla lokalkontor uppmanas ansluta sig.
– Får vi alla, över 200 lokalkontor, innebär det runt tio nya tjänster hos oss, säger Roger Gudmundsäter, vd för Itell.

Annons

Itell är ett av Hofors mest framgångsrika företag som ökat kraftigt de sista åren. Företaget som erbjuder nätbaserade telefonilösningar har under tre år skött telefoni och tillgänglighet för Svensk Fastighetsförmedlings huvudkontor. Det har fungerat så bra att alla lokalkontoren med totalt nära 1 100 anställda uppmanas att också utnyttja Itell för sina telefonilösningar.

– Det känns otroligt bra och skulle bara en tredjedel ansluta sig innebär det runt fyra miljoner kronor årligen, säger Roger Gudmundsäter.

Itell har nyligen förnyat avtalet med Esab som är Itells största kund. Ordern är värd över 21 miljoner på tre år. Roger Gudmundsäter pekar på att Esab är företagets första kund som valt en helhetslösning.

Itell har byggt ut sin kapacitet till ett 80-tal arbetsplatser i Hofors och ett 20-tal i Kista. Flera stora företag diskuterar att ansluta sig till Itell och Roger Gudmundsäter säger att nu finns en kapacitet för att ta hand om företagen.

– Men vårt problem är fortfarande att hitta personal med rätt kompetens inte minst är det svårt hitta språkbegåvningar i Hofors.

Mer läsning

Annons