Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforshus erkänner fel – Linda fick böter ändå

/
  • Skylten till höger visar var ordinarie parkering tar vid efter handikapplatsen. Men markeringen i gatan säger att handikapplatsen fortsätter ytterligare ett par meter. Bilen till höger står till exempel klart inne på handikapplatsen, enligt markeringen i gatan.

Trots att Hoforshus medger att parkeringsskylten är felplacerad fick Linda Djupenström 500 kronor i böter för att ha stått på handikapplats.
– Helt sjukt, säger hon.

Annons

I fredags parkerade Linda Djupenström på vad hon trodde var en vanlig parkeringsplats på Skolgatan i Hofors centrum. När hon kom tillbaka ett par timmar senare hade hon ändå en P-bot på rutan.

– Jag noterade att jag ställde mig bredvid en handikapplats men ställde mig klart till höger om skylten som visar att de vanliga parkeringsplatserna tar vid, säger hon.

Problemet är bara att där skylten är placerad är det fortfarande ett par meter kvar av handikapparkeringen. Torbjörn Landström, som handlägger parkeringsböter på Hoforshus, säger att han är medveten om att skylten inte stämmer överens med vägmarkeringarna. Men några planer på att låta Linda Djupenström slippa sina böter har han inte. Och andra som parkerar på samma sätt kommer att få böter de också.

– Skylten är felplacerad och det skulle ha rättats till. Varför det inte blivit gjort vet jag inte. Men vi har bedömt att så länge markeringarna syns i gatan så är det de som gäller. Vi måste ju bestämma oss och när vi gjort det så måste vi vara konsekventa, säger han.

Men hur ska trafikanterna veta om det är markeringarna i gatan eller skylten som gäller?

– Markeringen i backen ändras aldrig, den finns där hela tiden, och ställer man sig så att man inte ser markeringen när man kliver ur så borde man förstå att man står fel.

Linda Djupenström är upprörd och har redan överklagat böterna.

– Skylten måste ju vara där markeringen är. Nu skiljer det en meter. Hur ska man veta? Och vägmarkeringen syns knappt, det är mörkgrå plattor som bryts av av svarta plattor, säger hon.

Mer läsning

Annons