Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hösten kan bli turbulent i Hofors

/

Med stora och ständigt växande underskott är det ingen tvekan om vad som kommer att dominera det politiska arbetet i Hofors under hösten.

– Naturligtvis är det de eviga problemen med ekonomin som vi får brottas med, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S.

Annons

I Hofors blir höstens budgetberedning en hård nöt för politiker och tjänstemän att knäcka. 2011 ser ut att sluta i stora underskott, som framför allt kan härledas till socialnämnden.

– Vi har en portmonnä med pengar och nu ska vi se hur vi bäst kan använda dem, säger Marie-Louise Dangardt, S.

Totalt handlar det om underskott på över 20 miljoner kronor för kommunen. Kommunalrådet har trots det gott hopp om att en bra lösning ska gå att hitta.

– Jag ser mycket arbete men jag ser också med tillförsikt fram emot det arbetet, säger hon.

Men det är inte bara ekonomi det kommer att handla om i höst. I januari tar den nya kollektivtrafikmyndigheten under landstingets ledning över ansvaret för kollektivtrafiken och det tycker Marie-Louise Dangardt är en viktig sak. Förändringen innebär att kommunerna ger upp det självbestämmande de haft på området.

– Det här är både bra och dåligt men det som är bra för Hofors är att man nu kan se till helheten.

– Tidigare är det inte någon som brytt sig om vår buss 46 till exempel men även den linjen är en regional angelägenhet eftersom den tar folk till tåget.

– Jag tror att det kommer att krävas ett ökat arbete med det här för det är väldigt viktigt att vi får ett bra samrådsklimat, säger Marie-Louise Dangardt.

Mer läsning

Annons