Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott på Time – ännu en gång

/
  • Under fredagsmorgonen fick Anne Persson hjälp att städa upp efter tjuvarna.
  • Anne Persson har haft butiken sedan mars 2009. Sedan dess har hon utsatt för flera inbrott och även ett väpnat rån.

Timebutiken i Hofors har än en gång drabbats av inbrott. När Anne Persson, som äger butiken, fick samtalet tidigt på fredagsmorgonen blev hon bedrövad.

– Man blir ju nedslagen i skosulorna av det här, säger hon.

Annons

Det var vid 04.20-tiden på fredagsmorgonen som inbrottslarmet gick i butiken och både polis och väktare åkte till platsen. Den första väktarpatrullen uppgav att de mötte en silverfärgad Audi som passerade dem i hög fart. Det har inte avskrivits att det kan ha varit rånarna som satt i bilen.

Tio minuter senare fick Anne Persson veta att det hade varit inbrott, igen.

– Jag blev trött och ledsen, nedslagen i skosulorna av det här, säger hon.

Hon har utsatts för flera inbrott tidigare. I slutet av augusti tog sig tjuvar in och stal tobaksvaror för 100 000 kronor. Även den här gången har de riktat in sig på tobak. Anne Persson har inte räknat ihop hur mycket som har försvunnit, men säger att det saknas flera hundra stockar snus.

Hon tog över butiken i slutet av mars 2009. Under de första fyra månaderna utsattes hon för två inbrott, men även ett väpnat rån. En person kom in i butiken med hagelgevär, sedan dess har det blivit tre inbrott till. Men bara ett av inbrotten har klarats upp och inte heller rånaren har kunnat gripas.

– Jag har inte hört någonting om det och jag kan säga att det inte är kul att få ett hagelgevär riktat mot sig.

För att göra butiken säkrare har hon skaffat galler som ska sättas framför fönstren. Men alla galler har inte kommit upp ännu, eftersom att de ska målas.

Efter alla inbrott så har Anne Persson tröttnat, men inte gett upp. Men hon säger att det blir lite tyngre för varje gång det händer.

– Jag tappade sugen tidigare, jag vet inte om jag ska sälja, jag vill ju inte låta buset vinna. Men jag väntar med att bestämma mig tills jag har lugnat ner mig.

Vid det senaste inbrottet fick rånarena med sig tobaksvaror, pengar och en del andra varor. De lämnade en postsäck efter sig, den har nu tagits i beslag av polisen. Under fredagen gick man även igenom övervakningsfilmerna från natten.

Mer läsning

Annons