Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga resurser än för Robins skolgång

HOFORSRobin Schyttmann är utan skolgång. Som GD berättade förra veckan ligger både en schism inom Resursteamet och rektorernas kamp för resurser bakom hans problem. Resurser som på långa vägar inte räcker för att ge barn i behov av särskilt stöd den hjälp de så väl behöver för att klara en skolgång.

Annons
Föräldrarna Britt-Marie och Paul Schyttmann är förtvivlade. Just när de började skönja en ljusning är de tillbaka på ruta ett.
- Vi har hamnat i ett moment 22 där ingen vill ge vika och i mitten står Robin som inte får någon skola, betonar de.
Föräldrarna har valt Petreskolan till sonen och där är han välkommen om det ordnas resurser för honom.
På Hagaskolan är han inte välkommen, där saknas de praktiska organisatoriska förutsättningarna för att ge honom en ordentlig skolgång.
Samtidigt vill Hagaskolan ha de resurser som Robin har i dag enligt ett beslut i barn- och ungdomsnämnden. En situation som är helt oacceptabel för föräldrarna som kämpar för sonen.
Enligt den utredning som genomförts av barn och ungdomspsykiatriska avdelningen ska Robin som har dyslexi och ADHD både ha hjälp av specialpedagog och assistent.
Verksamhetschef Hans Hellström delar föräldrarnas åsikter om behovet av en fullgod skolgång. Något han betonar måste ordnas för Robin så snart möjligt och som Robin är i sin fulla rätt att kräva av kommunen och skolan.
- Vi ska diskutera frågan på ett möte på torsdag och min ambition är att frågan kan få en varaktig lösning, säger han.

Mer läsning

Annons