Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ingen vågar komma hem till mig längre”

– Jag har till och med planer på att flytta från Hofors efter allt som hänt, sa 24-åringen i den första av två rättegångsdagar mot de två unga män som misstänks ha misshandlat honom med kniv och baseballträ.

Annons

Natten mot den 10 juni hade den 24-årige Hoforsbon fest hemma i sin lägenhet på Rönningsgatan. Mellan tio och tolv personer var samlade när en tjej frågade om hon fick bjuda in två till. 24-åringen tackade nej, när han fick höra vilka personerna var.

Två minuter senare stod de två ovälkomna gästerna i hallen – beväpnade med kniv och baseballträ.

Männen misstänks nu för att ha hotat 24-åringen med kniv och slagit honom med ett baseballträ. En gång i huvudet, och en gång mot armen, när han höjde den mot käken i ett försök att skydda sig.

24-åringen frågade om de ville ha pengar för att de skulle ge sig av, varpå männen tog hans kontokort och frågade efter koden. De ska även ha tagit hans mobiltelefon, och bilnycklar för att sedan ge sig av i hans bil.

En av männen greps nere på gården av polis som befann sig i området i ett annat ärende. Den andre lyckades fly, men greps två veckor senare.

En av de misstänkta är medlem i det Bollnäsbaserade kriminella mc-gänget Formidos med nära kopplingar till det nedlagda Solidosgänget i Gästrikland. 24-åringen medger att han sagt åt sina tjejkompisar att hålla sig borta från honom.

De närmsta nätterna efter händelsen ska 24-åringen ha tillbringat hos sina föräldrar. Han har uppsökt psykolog och haft svårt att sova på nätterna.

– Jag har till och med planer på att flytta från Hofors efter det som hänt. Ingen vågar komma hem till mig längre.

De misstänkta männen är 20 respektive 21 år gamla. Båda förnekar brott.

Under eftermiddagen vittnade gäster från festen. Rättegången fortsätter i dag.

Mer läsning

Annons