Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

iTell etablerar sig i Hofors

HOFORSiTell, ett personalägt nystartat företag som sysslar med inkommande telefoni etablerar sig i Hofors.

Annons
Företaget som ska vara igång i mitten av september kommer att ge runt tio jobb i starten, men vd Mikael Månsson hoppas ha omkring 30 anställda redan nästa år.

- Vi ser möjlighet att expandera i de nya lokalerna på Högtomta, säger han.

Här ska företaget bygga en datahall för att klara stora mängder inkommande telefonsamtal.

Potentiellt kundunderlag
Att företaget valt Hofors beror på möjligheten till arbetskraft liksom att Hofors ligger inom en region där det finns ett stort potentiellt kundunderlag i närregionen.

Han medger att det finns problem att skaffa personal i Stockholm och få personal som stannar, något han nu hoppas undvika.

Ett antal personer flyttar upp från Stockholm med företaget och Mikael Månsson är positiv till bostadssituationen i kommunen. Det är ett helt annat prisläge och tillgång till bostäder än i Stockholmsregionen.

Företaget arbetar med att överta telefonväxeltjänsten åt olika företag och kommuner. Redan i dag är det klart med en kommun och ett större företag liksom många mindre och Mikael Månsson ser mycket positivt på framtiden.

- Vi har utvecklat ett system för att klara stora mängder inkommande samtal och för företagen är det bara fördelar, säger han.

Telefonitjänsten passar lika bra för enmansföretaget som storföretaget. Genom att kunden förutom en liten månadskostnad debiteras en avgift för varje inkommande samtal blir kostnaden låg, betydligt lägre än om företagen har egen anställd växelpersonal. Mikael Månsson pekar även på hur viktigt det är att den uppringande verkligen får en kontakt med företaget, något som iTell kan klara.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons