Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag blev skjuten med ett avsågat hagelgevär”

/
  • Den före detta Solidosledaren hävdar att allt som 26-åringen berättat för polisen är lögner – och menar att motivet för anklagelserna är att han haft sex med 26-åringens flickvän. Här sitter han tillsammans med sin advokat, Hans Östberg från Falun.

Förhöret med den före detta Solidosledaren handlade mest om våld och knark. Men åklagaren Peter Olofsson ställde också dagens mest oväntade fråga: ”Vem är du?”

Annons

– Jag är (den förre Solidosledarens förnamn), svarade den 34-årige Hoforsbon.

Det kändes nästan som Peter Olofsson höll en anställningsintervju med 34-åringen under gårdagens tingsrättsförhandling.

Och trots det torftiga svaret gav han inte upp utan fortsatte på samma, personliga spår:

Kan du berätta om dig själv, vad gör du på dagarna?

– Jag har inte kunnat göra så mycket. Jag har varit skottskadad och de har tagit bort halva lårmuskeln, så jag har inte kunnat köra runt i bil och göra de saker som (26-åringens namn) påstår, svarade 34-åringen.

Var det någon som sköt dig i benet för att de tycker illa om dig? frågade åklagaren.

– Eller för att de tycker bra om mig.

Åklagaren avfyrade sedan ett frågebatteri om det kriminella mc-gänget Outlaws. Bland sina papper fiskade han upp tidigare okända bilder på 34-åringen då han var på en Outlawsfest i skånska Veberöd i slutet av november förra året.

Den före detta Solidosledaren medgav att han då var medlem, men menade att han inte längre är det.

Han sa sig inte känna till något om 26-åringens medlemskap i supportgänget Black and White Crew – eller att han själv ska ha värvat honom dit.

Är det inte så att ditt rykte i Hofors är stort, folk är rädda för dig? frågade Peter Olofsson.

– Nej. Då får de gå den andra vägen i så fall.

Den före detta Solidosledarens advokat, Hans Östberg, frågade sin klient om mordförsöket mot denne i november förra året.

– Jag blev skjuten med ett avsågat hagelgevär så att benet gick av på två ställen. Det blev ett stort utgångshål och de fick ta bort en del av lårmuskeln.

Den före detta Solidosledaren menar att han på grund av skadan inte skulle ha kunnat köra en manuellt växlad bil vid tiden för den påstådda misshandeln den 23 januari, som 26-åringen hävdar att han gjorde.

– Det är omöjligt.

Han nekar till att ha haft några som helst knarkaffärer tillsammans med 26-åringen.

Även den före detta Solidosledarens kompanjon, 25-åringen, förnekade i går 26-åringens uppgifter om att han ska ha hämtat ett kilo metamfetamin från 26-åringens föräldragård. Han menade att han bara köpt små mängder åt sig själv.

– Vi är bekanta. Har tagit någon öl ibland. Jag har besökt honom för att köpa fem gram. Det var allmänt känt att han sålde, sa han om 26-åringen, som han tillsammans med den före detta Solidosledaren ska ha misshandlat vid ett öde industriområde.

I dag, torsdag, är sista rättegångsdagen.

Mer läsning

Annons