Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för digital bio på Folkets hus

Kommunfullmäktige godkände lånet till digital bioutrustning på Folkets hus – till glädje för Folkets hus vd Måns Gustafsson.

– Lägga ner eller digitalisera, det är där vi står nu, sa han.

Annons

Kommunstyrelsen har redan godkänt att kommunen lånar ut 250 000 kronor till Folkets hus och i går gjorde även fullmäktige det. Pengarna ska delfinansiera den digitala utrustningen, som till resterande del finansieras med pengar från Leader Gästrikebygden och från Svenska Filminstitutet.

Enligt Måns Gustafsson, som delgav kommunfullmäktigeledamöterna sin syn på saken, gör bristen på digital utrustning att Folkets hus knappt har några filmer att visa längre. Men nu kan det alltså bli ändring på det.

– Jag tror att det är helt nödvändigt för den här kommunen att ha en biograf, sa han.

För bara några år sedan köpte kommunen en digital utrustning för 230 000 kronor men den blev snabbt omodern och nu kan den endast användas till att visa konserter, sportevenemang och liknande. För filmvisning är den inte längre godkänd.

– Hade man haft en kristallkula då så... Samtidigt var det inte så mycket att fundera på som läget var då, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S.

Är du inte rädd att samma sak händer igen då, att Folkets hus snart står där igen med en omodern utrustning?

– Nej, nu har ju hela världen bestämt att den här standarden ska gälla.

Moderaterna ville att ärendet skulle återremitteras i väntan på en kommunal policy för extern långivning.

Mer läsning

Annons