Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägst arbetslöshet i Hofors

/
  • Språkservicegruppen kan hjälpa invandrare i situationer som upplevs som besvärliga. Och efterfrågan på gruppens tjänster är stor från de kommunala verksamheterna. Från vänster: Stefan Carlehäll, verksamhetschef på Centrum för arbete, och Ove Hamrén, arbetskonsulent. Språkservicegruppen: Ahmed Ateik, Rahwa Semere, Zehra Bahceci, Ali Ragi och Thida Naing.

I Hofors är arbetslösheten lägst i länet. En del av förklaringen till det kan spåras i den kommunala verksamheten Centrum För Arbete, CFA.

– Hofors är bäst! jublar Thida Naing – som ansvarar för en språkservicegrupp inom ramen för CFA:s verksamhet.

Annons

Thida Naing, 37, kom till Sverige 2005 som kvotflykting från Burma. Då hade hon levt i 15 år i ett flyktingläger i Thailand.

Hon kom raka spåret från Thailand till Hofors – och trivdes direkt.

– Hofors är bäst! Det är en liten kommun och vi som kommer från ett flyktingläger i djungeln trivs jättebra här. Då vill man inte vara i en storstad, säger hon.

I flyktinglägret utbildade hon sig till läkarassistent men att fortsätta på det spåret är svårt. Studier skulle ta tid och hon vill helst etablera sig på arbetsmarknaden så fort som möjligt.

Nu ansvarar hon för Språkservice, en grupp inom CFA som bistår med språkhjälp och annan hjälp som framför allt nyanlända flyktingar är i behov av.

– Många klarar sig inte i det svenska samhället. De förstår inte regler och vet inte hur de ska bete sig i olika situationer. Då kan de komma hit och prata med oss, säger hon.

Ofta kan det handla om att sortera bland posten – vad är viktigt, vad är inte viktigt och vad står det egentligen i breven? Många har också problem med telefonförsäljare.

Som länk mellan CFA och SFI, Svenska för invandrare, finns Ali Ragi. Han jobbade fram till 2002 som byggarbetsledare i Somalias huvudstad Mogadishu.

– Efter SFI:n är det många som inte vet vad de ska göra. Då kan jag hjälpa dem genom att berätta och visa vad de kan göra med sina liv, säger han.

Gruppen gör också insatser på fältet – i skolan, hos Hoforshus, inom socialtjänsten, och så vidare.

Språkservice har byggts upp kring Thida Naings, Ali Ragis och de andra tre anställdas kompetenser. Och enligt CFA-chefen Stefan Carlehäll är det precis så det ska gå till, individanpassade och framåtsyftande lösningar.

– Alla de insatser vi gör ska innebära att den enskilde kommer ett steg närmare den ordinarie arbetsmarknaden, säger han.

En viktig framgångsfaktor är att alla kommunala enheter är ålagda att ta emot praktikanter från CFA.

– Det är oerhört viktigt för en praktikplats leder ofta vidare, säger Stefan Carlehäll.

Bland dem som deltar i det så kallade Coachingprojektet, som utgör en stor del av CFA:s verksamhet, är det 40 procent som går vidare till arbete eller studier. Den siffran ska ses i relation till att de som kommer till CFA normalt är personer som står långt från arbetsmarknaden.

Många är analfabeter.

– Där handlar det om livslångt lärande. Men passivt bidragsberoende är aldrig bra och det är folk med ganska låg utbildning som gått vidare härifrån, säger Stefan Carlehäll.

– Individperspektivet är viktigt, vi kan inte klumpa ihop folk, säger Ove Hamrén, arbetskonsulent på CFA.

Mer läsning

Annons