Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miniföretagare kan fixa eget sommarjobb

/
  • Julia Carlsson, Moa Öberg och Nina Ahlin har lämnat in ansökan om få driva ”miniföretag” i sommar.

I sommar får ungdomar i Hofors möjlighet att skapa sitt eget sommarjobb genom att driva ”miniföretag”. Nina Ahlin, som går i sexan på Petreskolan, tänker ta chansen.
– Jag ska läsa för personer som inte ser så bra, säger hon.

Annons

Projektet ”Skapa ditt eget sommarjobb” går ut på att den som går i årskurs 6–9 och är bosatt i Hofors kommun kan ansöka om att få jobba med att utveckla en egen idé. De ungdomar som blir antagna får delta i en inspirationsvecka för att komma igång med sitt projekt. De får också en startpeng på 2 000 kronor för att sedan på egen hand driva projektet vidare under sommaren.

Nina Ahlin vill läsa för barn på sjukhus och för äldre som ser för dåligt för att kunna läsa själva.

– Min kusin frågade mig vad jag var intresserad av och då kom jag på att jag gillar att läsa. Sedan kom jag på resten själv, säger hon.

Kompisarna Julia Carlsson och Moa Öberg, som också går i sexan, tänker baka.

– Vi gillar att baka och vi ville göra något vi gillar. Folk får ringa till oss och beställa vad de vill ha. Sedan kommer vi att ha en leveransdag då vi åker ut med brödet, berättar de.

I går fick eleverna på Petreskolan information om möjligheterna till att skapa sitt eget miniföretag i sommar och Helena Blom på Entré Hofors gladdes åt det stora intresset, även om det än så länge inte resulterat i så många ansökningar.

– Det är klart att vi funderar hur många ansökningar vi kommer att få in och hur vi skulle kunna göra för att presentera det här bättre kommande år. Men vi hoppas att så många som möjligt ska ta chansen att utifrån sina egna intressen hitta något att göra, säger hon.

Satsningen är en del i den kommunikationsplan som Entré Hofors tog fram tillsammans med Hofors kommun under förra året.

Sommarjobbsprojektet genomförs i samarbete med Entré Ungdom.

Mer läsning

Annons