Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mona satsar på personval

/
  • Foto: ULF GRANSTRÖM Mona månar om Hofors. Under den parollen driver Mona Green sin personvalskampanj som ska ge röster till henne och moderaterna.

HOFORS/VAL 2002Mona Green, m, satsar i sin fjärde valrörelse fullt ut på personval. Med egna personliga flygblad under parollen "Mona månar om Hofors", ska hon locka röster på moderaterna och sig själv.

Annons
Egentligen skulle hon trappa ner på politiken,men på försommaren fick hon erbjudande om avtalspension efter 37 år på Ovako som hon antog och då valde hon att satsa ännu en gång.
- Nu känner jag att jag både har tid och är motiverad, säger hon.

Moderat politik
Hon lovar inga populistiska förslag utan satsar på en tydlig moderat politik, att skapa en valfrihet och ge kommuninvånarna alternativ till den kommunala omsorgen. Två frågor som hon lyfter fram i sin kampanj gäller barnomsorg och äldreomsorg. Redan nu när kommunen åter börjat använda dagbarnvårdare ser hon möjlighet för barnfamiljerna att få ett alternativ. En lugnare mer familjär miljö för barnen de första åren. En miljö som säkert passar många barn bättre än dagens stress på förskolan.

- Kommunen skulle ge dagbarnvårdarna möjlighet satsa långsiktigt och kanske starta egna företag, säger hon.

Hon poängterar att det skulle ge dagbarnvårdarna en mer säker framtid än som i dag när de närmast bara är en tillfällig lösning då förskolorna är fyllda med barn. Redan efter något år riskerar de med nuvarande system att stå utan jobb.

Även inom äldreomsorgen anser Mona Green att det behövs ett privat alternativ. Nu när pengar ska avsättas för en utbyggnad av Spelmannen i Torsåker finns chans att låta privata ta över och driva servicehuset.
- Men valfrihet ska även gälla vem som ska sköta min tvätt, städning och hygien liksom hur och var jag vill bo i landet, betonar hon och pekar på att samtidigt är hjälpen så viktig för den som vill bo kvar i sitt hus.

Ta eget ansvar
Hon ser som en självklarhet att folk ska få ta eget ansvar speciellt med dagens maxtaxa inom äldreomsorgen finns utrymme. Den av moderaterna föreslagna äldrepengen kan också bli viktig för att ge enskilda möjlighet att förverkliga sin ålderdom.
För moderaterna är företagen och företagande en stor fråga.

Mona Green betonar att Hofors kommun missade chansen när det kommunala tekniska bolaget skapades att låta privata entreprenörer ge bud på olika verksamheter.
- Jag tror att vi skulle ha fått mer för pengarna, men inte att det nödvändigtvis blivit billigare, säger hon.

Kommunen arbetar också intensivt på att få nya företag att flytta till kommunen. Det är lovvärt, men kommunen får inte stirra sig blind på nyetableringar utan måste också slå vakt om de redan etablerade.
- Vi politiker ska skapa goda förutsättningar med arbetskraft och lokaler, sedan tror jag att företagarna vet bäst hur man driver företagen, säger hon.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons