Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bowlinghallen hotad

/
  • Bowling i centrum – inte längre givet.
  • Entrén är placerad i hörnet Skolgatan/Centralgatan. Mot Centralgatan, till höger på skissen, kommer bowlingen att kunna följas genom stora skyltfönster.
  • Hörnet Skolgatan/Centralgatan respektive motsatt hörn mot parkeringen.

Den nya bowlinghallen i centrum är på väg att frysa inne. Bowlingklubben BK 66 och kommunen kommer inte överens om lånevillkoren.

– Hur vi än räknar så får vi inte ihop det, säger Lars-Göran Söderström, ordförande i BK 66.

Annons

Bowlinghallen i Systembolagets gamla lokaler var tänkt att bli ett lyft för hela Hofors centrum. Med tillhörande sportbar och kafé kunde centrum få liv även kvällstid och Hoforsborna en ny mötesplats. Men nu är frågan hur det blir med hallen, som enligt ursprungsplanen ska öppna redan i höst.

Kommunen ska låna ut åtta miljoner kronor till BK 66, enligt ett beslut i kommunfullmäktige i mars, men vill ha tillbaka pengarna på tolv år.

Det är för snabbt, menar Lars-Göran Söderström. Nu håller inte klubbens kalkyler längre.

– Vi får en amortering på 700 000 kronor per år, plus ränta och hyra till fastighetsägaren. Hur vi än räknar så får vi inte ihop det, säger han.

BK 66 hade hoppats på ett 15–20-årigt lån men Lars-Göran Söderström medger samtidigt att man aldrig fått några sådana löften från kommunen.

Nu pågår förhandlingar mellan klubben och kommunen.

– Tolv år är vad vi har pratat om hela tiden. Det är kopplat till hyrestiden på lokalen, säger Hofors kommuns ekonomichef Christer Ekendahl, som i övrigt hänvisar till kommunchefen Ulf Strömstedt.

– Vi ska se vad vi kan göra för att hitta en lösning, säger kommunchefen.

Nyligen beslutade den ekonomiskt hårt pressade kommunen att de åtta miljoner som ska lånas ut till BK66 i sin tur ska lånas upp externt.

Skulle klubb och kommun komma överens blir det ändå svårt att hinna klart till i höst som det var tänkt. Ombyggnad av lokalerna har ännu inte påbörjats.

– Som det ser ut nu kan det inte bli något före december, säger Lars-Göran Söderström.

Mer läsning

Annons