Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroligt i tältläger vid Tolven

/
  • Poliserna Mikael Nyström och Johan Ryman söker efter tältläger kring sjön Tolven i Hofors.

Polisen söker tältläger efter samtal från oroliga Hoforsbor. Ett läger med 35 personer har hittats – och människor som bor i skrotbilar på Västerhöjden. Polisen har också larmats om bråk mellan lokalbefolkningen och bärplockare.

Annons

Flera personer har hört av sig till polisen och varit oroliga för tältläger som slagits upp kring sjön Tolven i Hofors.

– De vågar sig inte ner till sjön på grund av lägren, säger Mikael Nyström, polis i Hofors.

I torsdags gjorde han och kollegan Johan Ryman en vända kring sjön.

– Vi fann ett läger med 35 utländska medborgare. Vi sa åt dem att de inom två dagar måste lämna platsen. Vi har hört att här ska finnas fler läger, men vi vet inte hur många och inte var de ligger någonstans.

Samma dag fann de också två skrotbilar på Västerleden i området Västerhöjden. Bilarna hade inga registreringsskyltar och var inredda att sova i.

– Två personer, en man och en kvinna, satt i den öppna bakluckan. Vi förklarade för dem att de inte kunde sova i bilarna och att de skulle försöka få dem bortforslade, säger Mikael Nyström.

Klockan 1.22 natten mot söndag fick polisen larm om att lokalbefolkningen bråkade med personer som bor i ett tältläger vid sjön Tolven.

– Men vid samma tid kom larmet om en knivskärning i centrala Hofors och polispatrullen omprioriterades, säger Stefan Löfberg, chef för utredningsroteln.

I går åkte poliserna Mikael Nyström och Johan Ryman på nytt en runda kring sjön Tolven. Lägret hade nu försvunnit och bara några backar där man lägger plockade bär vittnade om att bärplockare varit på platsen.

– Den här gången har de städat efter sig. Förra året såg det mycket värre ut, säger Mikael Nyström.

Mer läsning

Annons