Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Outlawsman åtalad på nytt

/

Outlawsmedlemmen och hans gäng ska ha slagit ner, sparkat på och dödshotat en man som försökte avstyra en misshandel.

Nu har åtal väckts mot Outlawsmedlemmen och hans 24-årige kompis.

Annons

Natten mot den 31 juli var stämningen obehaglig på krogen Viva i Hofors, enligt personal och gäster. Trots att det var disco ska den normalt så glädjerika atmosfären ha varit som bortblåst.
Vid ett bord satt Outlawsmedlemmen, den 33-årige Hoforsbo som tidigare var ledare för kriminella mc-gänget Solidos, med några vänner.
Tillsammans med andra ska Outlawsmannen och hans 24-årige kompis vid stängningstid ha gett sig på en man i 30-årsåldern, slagit honom i ansiktet så han föll till marken och sedan ska de ha sparkat den liggande mannen mot ryggen utanför krogen.
"Ja, jag tänkte att jag skulle låtsas att jag dött så de skulle lämna mig. Men när de inte lämnade mig ifred så sa jag att jag skulle ringa polisen", säger mannen i polisförhör.
Outlawsmannen ska då ha böjt sig ner och tagit ett halsgrepp på den liggande mannen, medan han sa till honom att han skulle dödas om han kontaktade polis. Under tiden ska 24-åringen ha fattat tag i mannens näsa och ha dragit hans huvud bakåt.
Förutom misshandel misstänks de två männen alltså för övergrepp i rättssak.
Enligt mannen var motivet till misshandeln att han uppmanat en annan ung man som misshandlades av 33-åringen och hans kamrater att ge sig av.
Motivet till den misshandeln är oklart. Men mannen verkar ha hamnat i tjafs med 33-åringens flickvän och hennes väninna då de befann sig på dansgolvet, han fick därefter ta emot ett flertal slag. Och bilder från den efterföljande läkarundersökningen visar att han hade blessyrer över stora delar av kroppen.
När den andre mannen då uppmanade offret att ge sig av ska 33-åringen ha tolkat det som att männen kände varandra, och istället ha börjat misshandla den andre mannen.
När mannen lyckades fly ska han ha blivit jagad av en kamrat till 33-åringen som beväpnat sig med en planka.
Bland vittnena finns, förutom de misshandlade männen, bland annat krogens ordningsvakter. Och även en polisinspektör som såg hur Outlawsmannen, innan han greps senare under natten, försökte kasta sönder sin mobiltelefon.
Polisens it-forensiker lyckades sedan tömma mobilen, och den visade sig sedan innehålla ett sms med namn och adress till mannen som ska ha blivit misshandlad och dödshotad.
Till den tekniska bevisningen hör bland annat en blodfläck som upptäcktes på Outlawsmannens tröja. Analysresultatet från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, talar ”extremt starkt” för att blodet kommer från en av de misshandlade männen.
Outlawsmannen har suttit häktad för misshandeln sedan början av augusti. Rättegången är preliminärt planerad till onsdagen den 14 september nästa vecka.
Veckan innan 33-åringen greps för krogmisshandeln var han inblandad i ett krogbråk med nyetablerade Sandvikenklubben Romano.

Mer läsning

Annons