Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Outlawsman häktad för krogmisshandel

/
  • Tingsrätten beslutade under onsdagen att häkta den förre Solidosledaren, på bilden, och 24-åringen som på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel.

I eftermiddags häktades förre Solidosledaren som nu är medlem i konkurrenten Outlaws. Han är på sannolika skäl misstänkt för en brutal krogmisshandel.

Annons

Klockan kvart över två på eftermiddagen skulle häktningsförhandlingen mot den tidigare Solidosledaren, en 33-årig Hoforsbo som nu värvats till kriminella mc-klubben Outlaws, påbörjas.

Men 33-åringens advokat, Ulf Medefelt, övertalade rätten att skjuta upp förhandlingen vid två tillfällen eftersom han inte hunnit gå igenom häktningspromemorian med sin klient.

Tills slut tröttnade domare Erland Hesslow på att vänta och lät genom högtalarna meddela att förhandlingen skulle inledas omedelbart.

Kammaråklagare Birgitta Fernlund yrkade på att 33-åringen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för tre fall av misshandel och övergrepp i rättssak under natten mot i söndags.

– Det finns risk för att han undanröjer bevisning och fortsätter sin brottsliga verksamhet, sa Birgitta Fernlund.

– Häktningsyrkandet bestrids, min klient förnekar brott, sa Ulf Medefelt.

Sedan begärde Birgitta Fernlund, och fick beviljat, att resten av förhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar.

Det som den 33-årige Outlawsmedlemmen anklagas för är i korthet att, tillsammans med tre eller fyra andra män, ha slagit och sparkat på en 27-åring utanför krogen Vio i Hofors.

Och sedan ha varnat honom från att gå till polisen.

Offret, svullen och blodig, pekade ut två män – 33-åringen och en 24-åring.

Av utredningsskäl vill inte Birgitta Fernlund kommentera om det finns ytterligare misstänkta eller om andra personer är anhållna i sin frånvaro.

Men klart är att hovrättsprövningen av benskjutningen i Sandviken, som tingsrätten friade 33-åringen för den 4 juli, kommer att hinna avgöras innan eventuell dom i krogmisshandeln.

Hovrätten gör sin prövning den 12 augusti.

Tingsrätten beslutade att Outlawsmedlemmen och 24-åringen ska vara häktade som misstänkta för krogmisshandeln till den 17 augusti då åtal ska vara väckt.

Mer läsning

Annons