Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oviss framtid för Entré Ungdom

Var ska Entré Ungdom hålla till framöver? Det tycks det inte vara någon som vet efter beskedet om att investeringen på 11,5 miljoner kronor fryser inne.
– Det känns väldigt ovisst, säger Ritva Snellman, verksamhetschef.

Annons

I förra veckan stod det klart att den planerade investeringen på 11,5 miljoner kronor i Entré Ungdoms lokaler i Folkets hus skärs ner till en miljon kronor. Det ansträngda ekonomiska läget i kommunen är orsaken, enligt politikerna.

Entré Ungdom-chefen Ritva Snellman beskriver beskedet som ”ledsamt”. Så sent som för ett par veckor sedan skrev hon ett osande brev till kommunpolitikerna där hon uttryckte stor oro för ungdomars situation i Hofors.

– Samtidigt vet jag att det ekonomiska läget är som det är och jag kan förstå resonemanget ur det perspektivet, säger hon.

Verksamheten ska drivas vidare med samma personalstyrka. Men ingen vet i vilka lokaler.

– Vi blev lite handlingsförlamade när vi fick det här beskedet. Vi ser inte riktigt lösningen och vi måste ha hjälp att hitta alternativ.

Lokalerna i Folkets hus har fått anmärkningar av Arbetsmiljöverket, som konstaterat att ventilation och ljudisolering inte håller måttet och att takhöjden är för låg.

I övrigt finns alternativ som bowlingdelen i Hoforshallen, lokaler i Företagarhuset, Värnaskolan, Hagaskolan och Björkhagsskolan.

– Men överallt krävs det ombyggnationer, säger Ritva Snellman, som dock är öppen för alla förslag, speciellt om de kommer från ungdomarna.

– Vi har ju ett ungdomsforum och där ska vi sätta oss ner och resonera kring olika alternativ.

Det är bara fem månader sedan som Entré Ungdom öppnade i Folkets hus. En handfull ungdomscoacher anställdes, med löfte om att en storsatsning skulle göras på verksamheten.

– Nu blir det andra förutsättningar och många tycker att det känns tomt. Men det är en professionell grupp, säger Ritva Snellman.

Entré Ungdom höll stängt förra veckan eftersom den tillfälliga flytten till Hagaskolan höll på att förberedas. Där skulle verksamheten husera under tiden renoveringen på Folkets hus pågick. Nu måste alla saker packas upp igen och det gör att det är stängt den här veckan också.

Ungdomscoacherna har skrivit ett brev till kommunens ungdomar, publicerat på Facebook och på kommunens hemsida. Där står bland annat:

”Vart vi hamnar i höst vet vi dock ingenting om, inget förslag har presenterats för oss. Så fort vi vet något så hör vi av oss. Då får även ni vara med och tycka till om lokalerna. Hör gärna av er till oss om ni funderar över något!”

Mer läsning

Annons