Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petrelärarna kan få högre lön

Hårt prövade lärare på Petreskolan kan få löneförhöjning.

– Vi kommer att göra en löneanalys för vi ser att vi sjunkit jämfört med andra kommuner, säger Ulf Back, personalchef i Hofors kommun.

Annons

I går berättade GD att sju lärare på Petreskolan tagit tjänstledigt eller har sagt upp sig sedan i förra läsåret. Tidigare under läsåret hade ytterligare några slutat och det betyder att kommunen fått jobba hårt med att rekrytera lärare den senaste tiden. I går var det två tjänster som ännu inte var tillsatta inför nästa veckas skolstart.

De lärare som valt att lämna Petre har angett skäl som föräldraledighet, nytt jobb eller studier. Men personalchefen Ulf Back är tydlig med att det finns ett arbetsmiljöproblem på skolan.

– Ja, det finns det och det är på grund av de förändringar som gjorts och saker som hänt i samband med dem. Det har ju varit diskussioner om Dynamiska gruppen, som påverkat personalen, och flytten från Haga har också haft en påverkan. Det här är inte rutinarbete och det gör att det krävs extra ansträngningar för att hantera situationen, säger han.

På ett möte på Petreskolan i måndags togs beslut om ett flertal åtgärder i syfte att komma framåt. Bland annat ska lärarnas löner ses över.

– Vi ska kolla på en del saker som hur vi kan öka takten på inflyttningen från Hagaskolan. Vi kommer att göra en löneanalys för vi ser att vi sjunkit jämfört med andra kommuner och vi ska titta på hur vi kan utöka informationen om vad som ska hända, för att på så sätt öka tryggheten, säger Ulf Back, som dock inte tycker att man ska sätta krisstämpel på situationen.

– Nej, visst är det rörigt och ansträngt men det är hanterbart, säger han.

I går berättade GD om uppgifter som säger att samarbetssvårigheter mellan personal och skolledning skulle ligga bakom flera av läraravhoppen. Skolchefen Agneta Dahlqvist säger att det är information som inte nått henne.

– Men vi stänger en skola (Hagaskolan), något vi hållit på med i fyra år, och visst har det varit jobbigt för många. Men jag har inte uppfattat det som att det skulle finnas några samarbetsproblem, säger hon.

Något arbetsmiljöproblem ser hon inte heller.

– Nej, det tycker jag inte. Men det finns saker som vi måste jobba med och det vet jag att skolledningen har kontroll på.

Mer läsning

Annons