Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojke dog efter bad i Hofors

En elvaårig pojke dog i samband med att han var och badade på Hoforshallen i fredags morse. Orsaken till dödsfallet är oklar.

Annons

Det var ungefär klockan 8.45 i fredags morse som händelsen inträffade. Pojken var på Hoforshallen och hade simundervisning tillsammans med elever och personal från Lillåskolan.

– Vi vet inte så mycket om vad som inträffat. Pojken kände att han inte mådde så bra och kom upp ur bassängen. Därefter får han hjälp och man kallar på ambulans, säger polisens vakthavande befäl Paul Edenström.

Enligt Hofors kommuns skolchef Agneta Dahlqvist tog sig pojken själv till en stol där han snabbt uppmärksammades av skolpersonal.

– De tog hand om honom direkt och ringde 112. En ambulans kom dit efter några minuter. Sedan kontaktades föräldrar som också kom dit. Ambulanspersonalen gjorde undersökningar på plats och bedömde att han skulle följa med i ambulansen, säger hon.

Enligt polisen ska pojken först ha förts mot hälsocentralen i Hofors, men sedan transporterats till Gävle sjukhus där han senare avled.

– Eftersom dödsorsaken för närvarande är oklar kommer vi att hantera det som ett polisiärt dödsfall och försöka reda ut dödsorsaken, säger Paul Edenström.

Polisen kommer bland annat att hålla förhör med personer som var på plats för att få en klarare bild av vad som hände. I dagsläget har polisen ingen misstanke om brott.

Hofors kyrka var under lördagen öppen för sörjande. Även skolpersonal och elever som befann sig på badhuset har fått stöd under helgen. På måndag ska elever och personal få stöd i skolan.

– Det känns så oerhört tragiskt att en ung människa går bort. Framförallt tänker jag på de anhöriga, säger Agneta Dahlqvist

Mer läsning

Annons