Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna avvaktar om NASAprogram i Hofors

Förslaget att stänga natur- och samhällsprogrammen på Björkhagsskolan är en av de mest brännande frågorna i den pågående budgetberedningen i Hofors.

Men än så länge ligger politikerna lågt.

Annons

Som Gefle Dagblad tidigare berättat kan en stängning av de så kallade NASA-programmen på Björkhagsskolan bli en följd av kommunens hårt trängda ekonomiska läge.

Prognosen säger att söktrycket till programmen kommer att minska de närmaste åren för att sedan stiga igen om sex, sju år.

Frågan är om ekonomi och pedagogisk kvalitet kan upprätthållas även med färre elever.

En utredning om konsekvenserna av en stängning utreds nu av skolchef och rektorer.

Från politiskt håll förhåller man sig än så länge avvaktande.

– Utredningen måste bli klar innan det går att säga något. Vi måste veta mer om vad konsekvenserna skulle bli av att stänga de här linjerna, säger Linda-Marie Anttila, S, som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Folkpartiet har profilerat sig i skolfrågor men partiets Hans Backman uttrycker sig även han försiktigt.

– Jag vill se vad utredningen säger innan jag definitivt tar ställning.

– Vad bygger bedömningen på och hur har man räknat på elevantalet i prognosen som ligger till grund för förslaget? Men målsättningen tycker jag ska vara att vi behåller de program som efterfrågas i Hofors, säger han.

Linda-Marie Anttila säger också att hon helst ser att programmen blir kvar och att hon förstår den oro som förslaget väckt bland personalen på Björkhagsskolan.

– Det är oroligt och det är upprört och jag hade själv varit upprörd i den situationen. Det här är inte roligt, men det är det inte något som är i det här budgetarbetet, säger hon.

Mer läsning

Annons