Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressat Hoforshus säljer fastigheter

Nu är alla formella hinder undanröjda för en försäljning av Hantverkargatan 11 i Hofors. Och för Hoforshus vore en snabb affär välkommen. Bolaget ser ut att gå med ett underskott på fem miljoner kronor i år.

Annons

I går sa Hoforshus styrelse ja till att sälja den arkitekturhistoriskt värdefulla 1950-talsfastigheten i centrala Hofors. Tidigare i veckan kom klartecken från såväl kommunstyrelsen som kommunfullmäktige.

Men vem köparen är och vilket pris det blir vill Hoforshus fortfarande inte gå ut med.

– Inget är klart förrän vi har bläcket på papperet, säger bolagets chef Christian Rickardsson.

Att det verkligen blir en försäljning och att priset klart överstiger det bokförda värdet ligger i högsta grad i Hoforshus intresse.

Bolaget ser enligt gällande prognos ut att göra en förlust på fem miljoner kronor i år, främst på grund av en minuspost på 10,8 miljoner kronor för nedskrivningar och övriga kostnader för rivningar.

Även fastigheterna på Smedjevägen 1 till 7 och Källarvägen 2 i Torsåker ska säljas men där behöver avstyckningar göras och därför dröjer de försäljningarna till efter sommaren, enligt Christian Rickardsson.

När Hoforshus säljer fastigheter och får in välbehövligt kapital finns dock en baksida. Bolaget får inte ner det totala antalet lägenheter i kommunen och får därmed också svårare att minska det stora antalet vakanser, vakanser som beräknas kosta knappt åtta miljoner kronor under 2012.

– Med rivningarna så hoppas vi komma på grön kvist på sikt, säger Christian Rickardsson.

Mer läsning

Annons