Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddades av sin pojkvän

Den kvinna i Hofors som blev knivhuggen i sitt eget hem i måndags överlevde tack vare sin pojkvän. För GD berättar han hur han grep in och stoppade knivdådet.

Annons

De enda spår som finns kvar i lägenheten efter knivattacken är blod på toalettgolvet och köksbänken. Kriminalteknikerna som gjorde en undersökning i går säger att det mesta av blodet förmodligen sögs upp av offrets kläder.

Men det som finns kvar talar sitt tydliga språk: här har någon skadats, ordentligt. Kvinnans pojkvän berättar att hon fick ett tio centimeter långt skärsår som krävde 20 stygn.

När GD i går träffade honom i hemmet var han tagen av händelsen. Han berättade vad som hände i förrgår kväll efter att 22-åringen hade ringt på deras dörr och kvinnan hade öppnat.

– Jag satt i vardagsrummet vid datorn, när jag hörde min flickvän säga ”hon knuffar mig”.

Det som hände sedan var rörigt, säger pojkvännen. När han kom ut i hallen för att ta reda på vad som pågick såg han hur 22-åringen satt på hans flickvän och högg henne med en kniv. Han sprang då in i vardagsrummet och hämtade en eldgaffel som han använde för att få stopp på den unga kvinnan.

– Jag slog henne med eldgaffeln för att få henne att sluta. Då reste hon sig och försökte hugga mig i magen, men jag hann undan.

Efter att 22-åringen hade rest sig och försökt hugga mannen backade hon mot ytterdörren. Pojkvännen följde efter henne med eldgaffeln, och samtidigt låste den attackerade kvinnan in sig på toaletten.

– Jag bara hörde henne skrika ”Jag blöder, jag blöder.”

Pojkvännen försökte mota ut den unga kvinnan ur hemmet. 22-åringen sprang då ut på gatan och han följde efter, men hon försvann. Han kastade sig då in i lägenheten och ringde en ambulans.

När han nu dagen efter står i hallen och ser blodet på golvet säger han att hans flickvän förmodligen inte hade överlevt attacken om han inte hade kunnat gripa in och stoppat den unga kvinnan.

– Hade inte jag varit hemma hade hon dött. Nu kom hon undan med 20 stygn.

Mer läsning

Annons