Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så skedde dödsmisshandeln

Så här gick det till när Tommy Johansson misshandlades till döds, enligt kammaråklagare Krister Frykmans gärningsbeskrivning.

Annons

När Tommy Johansson öppnade dörren till sin lägenhet natten till den 3 maj ska den 20-årige mannen först ha gett honom ett slag i ansiktet. Johansson föll till golvet och hamnade på rygg. 20-åringen gav honom sedan ett stort antal knytnävsslag över ansiktet, bröstet och magen. Därefter ska 20-åringen ha ställt sig på Johanssons huvud och hoppat och stampat på huvudet ett flertal gånger. Sedan ska han ha hoppat och stampat på Johanssons bröst och mage ett flertal gånger.
Han ska sedan ha sparkat Johansson mot huvudet och över kroppen, för att därefter hugga och sticka honom med ett vasst föremål över kroppen. Han ska ha rappat honom med en sladd över kroppen och hoppat på ett av hans ben.
Den 20-åriga kvinnan ska ha sparkat den liggande Johansson mot kroppen och mellan benen.
Johansson avled till följd av trubbigt våld mot bröstkorg och buk, som ledde till omfattande revbens- och bröstskador.

Den tredje personen som var med när Johansson misshandlades till döds är en man som fyllt 20 under tiden i häkte. Han visade de andra vägen till Johanssons bostad och ska ha stulit föremål från lägenheten och hjälp till att röja undan bevis.

Mer läsning

Annons