Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolchefen har svårt att förstå kritiken

Skolchefen Agneta Dahlqvist tycker att starten av Resurscentrum på Petreskolan har fungerat bra.

Samtidigt medger hon att berörda lärare inte ville delta i planeringen:

– Kanske eftersom de inte trodde på det, säger hon.

Annons

Agneta Dahlqvist bemöter i dag föräldrakritiken mot Resurscentrum och säger sig ha svårt att förstå den.

– Med den information jag har så har det fungerat relativt bra, med vissa inkörningsproblem. Men i det stora hela har elever och personal funnit sig väl tillrätta.

De problem som trots allt finns när det gäller ett antal elever har inte uppstått på grund av Resurscentrum, utan är gamla problem, enligt Agneta Dahlqvist och Lise-Lotte Staaf.

– Där är det ingen förändring jämfört med hur det var tidigare. Meningen med det här är att vi ska få bättre möjlighet att hjälpa alla elever med svårigheter, inte bara de som fick hjälp tidigare i den lilla gruppen, säger Agneta Dahlqvist.

Men flera föräldrar har ju tyckt att det varit fel att blanda elever med så skilda behov.

– Det var ju väldigt många olika behov i smågrupperna också, men nu har vi större resurser och bättre möjligheter att ta hand om de här olikheterna.

Hur ser du på att så många föräldrar uttryckt sitt missnöje, både före och efter Dynamiska gruppens nedläggning. Åtta av dem har skrivit kritiska brev till kommunen?

– Vi har ju haft de här skrivelserna uppe i barn- och utbildningsnämnden också och jag måste säga att jag har lite svårt att förstå kritiken, eftersom det inte skett någon större förändring. Visst får vissa elever sitta på andra ställen i några ämnen och träffa lärare de inte haft förut men i de samtal som förts har jag ändå fått intrycket att de flesta är nöjda.

Varför deltog de berörda lärarna inte i den förberedande planeringen av Resurscentrum?

– Det är svårt att förstå för mig också. Det var lärare som tillfrågades men de ville inte vara med, kanske eftersom de inte trodde på det. De kanske var oroliga inför detta och därför valde att inte vara med i planeringen, jag vet inte, men det var i alla fall olyckligt, säger Agneta Dahlqvist.

Vad säger det, att lärarna inte trodde på idén?

– Det kan jag inte svara på eftersom det kan ha funnits olika anledningar till att man inte ville vara med i planeringen.

Bristen på information har fått kritik. Planeringen av Resurscentrum pågick ju i nästan ett år innan föräldrarna fick information om vad som var på gång?

– I första hand är det mentor som har till uppgift att informera föräldrarna. Här har det brustit någonstans på vägen och det är också olyckligt.

Lise-Lotte Staaf medger att allt inte fungerat perfekt sedan starten av Resurscentrum.

– Rastverksamheten har vi inte lyckats med till fullo när det gäller vissa elever och det tittar vi vidare på. Vi jobbar för att det ska bli så bra så möjligt för alla elever, det är vårt uppdrag, säger hon.

– Vi räknar med att det här kommer att fungera jättebra i höst, säger Agneta Dahlqvist.

Mer läsning

Annons