Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smugglade in nästan 11 000 liter öl

/
  • Här är beslaget av ölen som mannen från Hofors försökte smuggla in i Sverige.

En Hoforsbo smugglade nästan 11 000 liter öl, 65 liter sprit och 270 liter vin in i landet.

Annons

En man i 30-årsåldern från Hofors åkte fast i tullen i Helsingborg den 21 oktober 2010. Han försökte föra in 12 liter sprit, 24 liter vin och 2 185 liter starköl i landet.

Han hävdade att dryckerna skulle användas till hans flickväns födelsedagskalas som skulle äga rum i en lokal med plats för 60 personer.

Men tingsrätten bedömde att hon inte var tillräckligt närstående för att han skulle kunna föra in alkoholen på samma villkor som till sig själv.

Senare visade det sig att han under drygt två månader samma år bedrivit en omfattande införsel av alkoholhaltiga drycker.

Polisutredningen visar att han skickat och tagit emot sms som tydligt visar att haft en illegal affärsrörelse med alkoholhaltiga drycker.

Själv förnekade han att han sålt alkohol i någon större omfattning. Enligt honom har han bara låtit någon vän ibland köpa en platt med öl ibland.

Tingsrätten ansåg att han tjänade för lite för att kunna köpa in så stora mängder för eget bruk.

Gärningarna har egentligen ett straffvärde på tio månaders fängelse. Men eftersom han fått vänta nästa två år på rättegång och domen sänktes straffet till åtta månaders fängelse.

Mannen förekommer sedan tidigare i fyra avsnitt i belastningsregistret.

Mer läsning

Annons