Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solidosledare misstänkt på nytt

”Din jävla svartskalle”, ska den förre Solidosledaren ha sagt till 27-åringen som han och kompisarna ska ha slagit blodig utanför en krog i Hofors. Det har ännu inte passerat en månad sedan tingsrätten friade honom för benskjutningen i Sandviken.

Annons

Polisen fick larmet vid tvåtiden under natten mot söndagen, av en person som blev vittne till misshandeln utanför krogen Vio på Faluvägen. Offret, en 27-årig man med utländskt påbrå, berättade att han blivit misshandlad med sparkar och slag av fyra till fem personer.
Han var svullen i ansiktet, hade fått läppen spräckt och runt hans hals fanns en rodnad som tydde på strypgrepp.
Han pekade ut två av männen som attackerat honom och de greps sedan av polis. Dels den 33-årige förre Solidosledaren som numer syns bära Bandidosväst, och så sent som den 4 juli friades för att ha skjutit en man genom benet i Sandviken i februari. Dels en för polisen välkänd 24-åring.

Den förre Solidosledaren, som ska ha varit tongivande i misshandeln, ska ha kallat honom för ”jävla svartskalle”. Efteråt ska han ha hotat offret med att det skulle ”kosta honom väldigt mycket” om han valde att gå till polisen. Den förre Solidosledaren misstänks för grov misshandel, övergrepp i rättssak och förolämpning. Den utpekade kumpanen för grov misshandel.
Männen sitter nu anhållna och ska begäras häktade senast på onsdag.
Polisen misstänker att en stor del av brottsligheten i Hofors inte kommer till deras kännedom.
-Vi hoppas att människor som blivit utsatta för brott hör av sig med uppgifter, säger Mikael Hedström, talesman för polisen i Gästrikland.

Mer läsning

Annons