Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Spar-Arne” väntas få avslag

/

Sparköp får avslag på ansökan om utökad verksamhet i Rubinen och hotas dessutom av vite om planerna fullföljs. Ägaren Arne Evertsson säger att han känner sig orättvist behandlad av kommunen.

Annons

Sparköp med Arne Evertsson – känd som ”Spar-Arne” och nu också som FP-politiker – i spetsen har varit på kollisionskurs med kommunens miljökontor tidigare och nu tycks det vara dags för en ny rond.

En ansökan om att få utöka verksamheten i Rubinenbutiken med hantering av oförpackade livsmedel kommer troligen att få avslag i miljö- och byggnadsnämnden, och skulle butiken trots det gå vidare med sina planer så hotar ett vite på 5 000 kronor i veckan.

Normalt kan butiker starta en ny verksamhet innan alla papper är klara men det är det som miljökontoret vill förhindra med hotet om vite.

Enligt bygg- och miljökontorets chef Håkan Eck finns ett antal brister kvar sedan tidigare inspektioner.

– Det är några saker kvar som måste fixas innan vi kan gå vidare, säger han.

De påstådda bristerna handlar bland annat om oklarheter i underhållsplaner och egenkontrollprogram, om livsmedel som inte förvarats i rätt temperatur och om bristande rengöring.

I ett yttrande till miljö- och byggnadsnämnden bestrider Arne Evertsson samtliga punkter i miljöinspektörens redogörelse.

Ett exempel är att ost ska ha förvarats i rumstemperatur.

– Man talar över huvud taget inte om att osten stod på en påfyllnadsvagn och att den dessutom höll den lagstadgade temperaturen, säger Arne Evertsson, som känner sig orättvist behandlad av kommunen.

– Ja, det går inte att känna på något annat sätt när de tolkat saker så annorlunda jämfört med verkligheten, säger han.

Håkan Eck säger med anledning av den nämnda osten att miljökontorets bedömning är att den låg på vagnen för att säljas ut.

Ärendet kommer att tas upp av miljö- och byggnadsnämnden på måndag.

Mer läsning

Annons