Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Striden om Hofors centrum går vidare

Skänken flyttas inte till Bergsprängartorget men nu orsakar en planerad trafikavdelare på torget en ny politisk strid.

– Den kommer att utsätta gående för faror, säger Kent Olsson, FHT.

Annons

Striden om var Hofors landmärke Skänken ska stå slutar av allt att döma med att den får stå kvar där den står på Skänktorget, vilket GD rapporterat om tidigare.

Nu går arbetet med centrumförnyelsen vidare och om två veckor ska kommunstyrelsen ta ställning till ett nytt förslag. Men redan i går var frågan uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU.

Enligt kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S, ska nästa etapp av centrumförnyelsen, som omfattar Skolgatan och Bergsprängartorget, genomföras så som det var tänkt från början, med den skillnaden att Skänken inte flyttas. Det blev också KSAU:s beslut.

Det betyder att en trafikavdelare ska placeras mitt i det gångfartsområde som planeras på Bergsprängartorget. En sådan vill dock inte Kent Olsson, FHT, ha och därför reserverade han sig mot KSAU:s beslut i går.

– Det är av trafiksäkerhetsskäl. Det är rent tokigt att ställa något där folk ska kunna flanera och röra sig tvärs över. Lågfartsområdet ska vara fritt från hinder och annat som distraherar fordonsförare, säger Kent Olsson.

Marie-Louise Dangardt vill inte kommentera Kent Olssons reservation.

Mer läsning

Annons