Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att få stora bostäder i Hofors

En handfull storfamiljer i Hofors har svårt att hitta boende som passar. En familj delar just nu på två lägenheter.

– Vi ser ingen enkel lösning på det här, säger Eva Liss på Hyresgästföreningen.

Annons

I onsdags hölls ett möte mellan Somaliska föreningen och Hyresgästföreningen med anledning av bostadssituationen för några somaliska familjer.

Det handlar om fyra, fem familjer med många barn som har svårt att hitta tillräckligt stora lägenheter. I Hoforshus bestånd är fyrarummare den största lägenhetstypen så för större familjer är det trångboddhet eller att dela upp sig på flera lägenheter som är alternativen.

Eva Liss har svårt att se någon given lösning på situationen.

– Och om det inte finns lägenheter, var hamnar vi då? säger hon.

Det finns också en oro för vad som ska hända när anhöriga till Hoforssomalierna kommer. Det handlar om barn som ska återförenas med föräldrar och om vuxna som ska återförenas med make/maka eller släktingar.

– De kommer men ingen vet när de kommer och hur många de är. De flesta är barn, säger Ali Ragi, ordförande i Somaliska föreningen.

För ett par år sedan sålde Hoforshus parhusen på Borgvägen 9-19 i Hofors. De husen hade möjligen kunnat vara en lösning om de funnits kvar i beståndet. När det gäller försäljningar och rivningar som Hoforshus gjort i syfte att få ner antalet tomma lägenheter har det bara handlat om lägenheter på fyra rum eller färre.

Urban Larsson, förvaltare på Hoforshus, ställer sig även han frågande till hur situationen ska lösas.

– Vi gör så gott vi kan. När de gäller de som är på väg hit så får vi väl se när de kommer. Vi vet ju inte vad som dyker upp, säger han.

Mer läsning

Annons