Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tommy har alltid varit snäll, aldrig arg"

/
  • Mahamed Ragi, elev på Individuella programmet, skulle ha haft ett samtal med Tommy Johansson på fredag. – Men nu är han död, säger han med sorg i rösten.
  • Stefan Andersson och Jan-Erik Lagerström är rektorer på Björkhagsskolan. Just nu har de fullt upp med att stödja lärarna. – Och lärarna i sin tur måste ge eleverna stöd, säger Stefan Andersson.
  • Stefan Andersson och Jan-Erik Lagerström är rektorer på Björkhagsskolan. Just nu har de fullt upp med att stödja lärarna. – Och lärarna i sin tur måste ge eleverna stöd, säger Stefan Andersson.

Tommy Johansson var omåttligt populär som ansvarig för IVIK-programmet på Björkhagsskolan.

En av eleverna som sörjer hans bortgång är Mahamed Ragi.

– Jag har inte ätit sen jag fick veta att han dött, säger han.

Annons

Mahamed Ragi, 21, går tredje och sista året på det individuella programmet i Hofors. Under hela skolgången har Tommy Johansson varit ett stöd för både honom och hans skolkamrater.

– Tommy och jag skulle ha ett samtal på fredag, men nu är han död. Han har alltid varit snäll och aldrig blivit arg, säger Mahamed Ragi.

I måndags fick han veta att Tommy Johansson avlidit. Senare började det gå rykten om att han inte dött en naturlig död.

– Jag har hört att någon slagit honom. Jag blev jätteledsen. Jag tänker bara på honom och har inte ätit sen jag fick veta att han dött.

Även bland personalen på skolan råder stor förstämning efter dödsfallet.

– Det här lägger sordin på hela verksamheten, säger Stefan Andersson, rektor för gymnasieskolan.

– Vi sörjer, saknar och har svårt att förstå vad som har hänt, säger Jan-Erik Lagerström, rektor för IVIK-programmet och vuxenskolan.

När GD träffar rektorerna ska de snart ha ett möte med personalen om händelsen. Redan tidigare har lärarna erbjudits samtal med företagshälsovården och kyrkan.

Elever som har det svårt får stöd av skolhälsan och kyrkan.

– Vi uppmuntrar elever och personal att låta sorgen komma fram så att den kan bearbetas, säger Jan-Erik Lagerström.

Vid minnesbordet med det tända ljuset dyker det ständigt upp personer som vill skriva en sista hälsning till Tommy Johansson.

– Vi har också en brevlåda, elever kan skriva av sig och anonymt lägga det i brevlådan som ett sätt att bearbeta sorgen, säger Jan-Erik Lagerström.

Mer läsning

Annons