Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppolitiker attackerar tjänstemän

”Det är tråkigt att vi inte har några politiskt opartiska tjänstemän i Hofors.” Så skriver kommunstyrelseledamoten Bojan Petrovic, FP, i en artikelkommentar. Enligt Petrovic är det tjänstemännen som tillsammans med majoritetens politiker ligger bakom kommunens kris.

Annons

Bojan Petrovic skräder inte orden när han på gd.se kommenterar en artikel som handlar om kommunens, och framför allt socialnämndens, svåra ekonomiska situation. Enligt Petrovic finns en osund kultur inom kommunen som innebär att de tjänstemän som inte tycker som den politiska majoriteten blir utfrysta.

Det har gjort att dåliga idéer fått leva vidare utan motstånd, menar han.

Men att ingen skulle vara opartisk?

– Så är det. Visa mig två, tre stycken som är opartiska så ska jag bjuda på smörgåstårta.

Bojan Petrovic ger exempel på ett flertal investeringar som han uppfattar som felsatsningar och som han menar har försatt kommunen i det svåra läge den befinner sig i, som centrumförnyelsen, konstgräsplanen och satsningen på aulan på den nu nedlagda Hagaskolan.

Om du tittar på den situation som råder nu, inom socialnämnden till exempel, och framåt, vad bör kommunen göra, tycker du?

– Just nu kan jag inte säga det. Först måste jag sätta mig med mitt parti och göra ett budgetförslag för 2013, och innan vi gör det så ska vi gå igenom allting, för att få ett bra underlag.

Kommunens högste tjänsteman, Ulf Strömstedt, säger till GD att han ”inte delar Bojan Petrovic uppfattning” om att tjänstemännen skulle vara partiska.

– Många har förstås en politisk uppfattning men vi ska arbeta opolitiskt, säger han.

Mer läsning

Annons