Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träff för bilälskare

/

Allt som gick att åka på eller efter, eller bara såg ut som ett fordon, välkomnades till Torsåker där den första av fyra fordonsträffar ägde rum på söndagen. Perfekt, tyckte tioårige Alex Blomén, och visade upp sin mini-hot rod med gräsklipparmotor.

Annons

Kent Blomén från Kungsgården har tagit med sig kärleken Nettan Nordin, barnen Alex och Åsa och sin mamma Inga-Maj Ricknell till Torsåker i sin blänkande Austin från 1954.

Historien om hans pärla börjar med en lärarinna som köpte bilen när den var ny, men kort därefter körde av vägen med den. Eftersom hon hade lagt alla sina pengar på bilköpet hade hon inte råd att betala de 194 kronor som reparationen av den skulle kosta, och i stället blev bilen stående på verkstaden i flera år. Nu är Kent den tredje ägaren till bilen som aldrig har behövt lackas om och bara har gått 5 000 mil under alla år.

– En del kallar den här modellen för elefantungen, slipsknuten eller köttbullen, och vissa tycker att jag ser ut som Mr Bean när jag kommer körande i den, men jag älskar den, säger Kent.

Men det är inte den enda bilen som familjen visar upp på söndagseftermiddagen. Barnen Alex, 10 år, och Åsa, 4 år, har båda tagit med sina vrålåk som står parkerade på gräsmattan.

Alex bil är byggd som en hot rod i skala 1:2 och har en gräsklipparmotor, medan Åsa rattar en lådbil med texten ”Don’t try me loser” skrivet på så att den som kör bakom ska veta vad som gäller.

Ulf Borbos och Olof Eriksson är de som har anordnat fordonsträffen vid Gammelgården i Torsåker. Syftet är, enligt dem, att blanda både gamla och nya fordon, och att både gamla och unga ska vilja komma till Torsåker.

– Det är ett sätt att öppna upp Gammelgården för en ny publik. Vi hoppas att det här ska bli en tradition och att vi ska kunna ha öppet hela sommaren i framtiden, säger Ulf Borbos.

Katarina Borbos ska precis dundra i väg på sin Harley Davidson Sportster för att hämta leksaksbilar till barnen så att de har något att leka med.

Hon tycker om hela motorkulturen och att träffar av det här slaget ger möjlighet till nätverkande och att man kan lära sig saker av varandra.

– Harleys ligger mig väldigt varmt om hjärtat, men det bästa med motorintresset är alla människor man träffar, säger hon.

Mer läsning

Annons