Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två års fängelse för knivattack

En 22-årig kvinna fick två års fängelse för det blodiga knivdådet i Hofors i november. Men hon fälldes inte för försök till mord, som åklagaren yrkat på, utan för grov misshandel.

Annons

Det var den 19 november förra året som 22-åringen i berusat tillstånd ringde på dörrklockan till en bostad i centrala Hofors. Ärendet var att träffa en vän. Men det visade sig att vännen inte var hemma och 22-åringen blev då arg på den 47-åriga kvinna som öppnat dörren – vännens mamma.

Efter en ordväxling gick 22-åringen till attack med en kniv som hon gömt i tröjärmen. Attacken fick till följd att den 47-åriga kvinnan föll bakåt och sedan liggande fick ta emot ett flertal knivhugg. Hon fördes till sjukhus där hon syddes med 20 stygn.

Åklagaren hade yrkat på att 22-åringen skulle fällas för försök till mord men hon dömdes i stället för grov misshandel till två års fängelse. Tingsrätten menade att skadorna aldrig var livshotande samt att huggen i första hand riktats mot axlar och armar vilket sammantaget gjorde att det inte kunde röra sig om ett mordförsök i juridisk mening.

22-åringen var vid tillfället villkorligt frigiven från ett fängelsestraff som hon fått för ett annat blodigt knivöverfall.

Mer läsning

Annons