Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungt par misstänkta för mordet

/

I måndags kväll greps de två personer som misstänks ha tagit livet av Tommy Johansson, 54. De är på sannolika skäl misstänkta för mord, alternativt dråp.

Annons

De misstänkta är två ungdomar, en man och en kvinna. Båda hör hemma i Hofors. De misstänks nu för mord, alternativt dråp på Tommy Johansson, som hade en ledande befattning på Björkhagsskolan.

– Gripandet var odramatiskt, sa kammaråklagare Krister Frykman till GD i tisdags förmiddag.

De båda hade då varit eftersökta sedan i söndags kväll, då jourhavande åklagare beslutade att anhålla dem.

De hade kopplats till Tommy Johansson, som hittades död i sin lägenhet på Skolgatan av en nära anhörig i söndags eftermiddag.

De misstänkta ska ha varit i kontakt med Tommy Johansson i lördags kväll och natten till söndag och ha befunnit sig i dennes lägenhet i anslutning till hans död.

Efter uppgifter som de misstänkta lämnade i inledande förhör beslutade Krister Frykman att stärka misstankegraden mot dem till ”sannolika”, från tidigare ”skäliga”.

– Jag påstår att båda aktivt har deltagit i brottet.

Rättsläkaren i Uppsala genomförde på tisdagen en rättsmedicinsk undersökning. Han skulle presentera ett preliminärt utlåtande senare på dagen.

Utlåtandet meddelades på tisdag eftermiddag. Och det fick Krister Frykman att ändra brottsmisstankarna mot duon till mord, alternativt dråp, från de tidigare misstankarna om vållande till annans död och grov misshandel.

– Det stämmer att jag ändrade brottsmisstankarna efter utlåtandet, sa Krister Frykman.
Polisen har tidigare gått ut med att Tommy Johanssons kropp saknar skador som tyder på att brott ligger bakom dödsfallet.

– Jag vet inte varifrån de uppgifterna kommer.

Johanssons lägenhet behandlas nu som en brottsplats. Polisen misstänker att det är där som han bragts om livet.

Kriminalteknikerna har gjort vissa beslag som är av intresse för utredningen.

Nu jobbar utredare från grova brottsroteln för högvarv med att få en bild av Tommy Johanssons sista tid i livet. Ett stort antal personer ska höras.

– Vi försöker kartlägga de misstänktas och målsägandens förehavanden i söndags. Och försöker hitta ett motiv till brottet.

Vad har de misstänkta sagt i förhör?
– Inga kommentarer.

Senast på torsdag ska de misstänkta begäras häktade.

Mer läsning

Annons