Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppfräschningen skjuts fram

/

Den planerade uppfräschningen av Bergsprängartorget, Skänktorget och Centralgatan mellan Skolgatan och Bryggargatan kommer inte att kunna starta i år. Handlarnas överklagan försenar projektet.

Annons

Kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU, beslutade i går att kasta om de kvarstående delarna av centrumförnyelsen. Följden blir att den del som skulle ha kommit sist, norra delen av Centralgatan vid Hälsocentralen, nu kommer först i stället.

Enligt kommunalrådet Marie-Louise Dangardt var det ett enigt arbetsutskott som fattade beslutet att ändra i de planer som ingick i kommunstyrelsens beslut från i december.

– Beslutet är ju överklagat och för att inte få stiltje i projektet så gör vi så här i stället, säger hon.

Ett tiotal av de berörda handlarna i Centrum gillade inte att Skänken skulle flyttas från Skänktorget till Bergsprängartorget och det fanns även synpunkter gällande de fasta utsmyckningar som planerades på Centralgatan. De tyckte heller inte att informationen gällande projektet förmedlats på ett bra sätt.

Det har i sin tur fått politiker att byta inställning i frågan.

Den senaste är Gunlög Nordström, MP, som i en motion till kommunfullmäktige skriver: ”Eftersom beslutsunderlaget inte var korrekt, ansluter vi oss till de innevånare som anser att Skänken inte ska flyttas.”

Gunlög Nordström och MP vill behålla Skänktorget som en ”lugn oas” och befarar dessutom att en flytt av Skänken till Bergsprängartorget kan komma att innebära en trafikfara.

Nu ska kommunens byggkontor inhämta ytterligare förslag på hur Centrum kan utformas och under tiden görs alltså området på norra Centralgatan vid Hälsocentralen klart.

Där ska det bland annat anläggas snedställda parkeringsplatser samtidigt som gatan enkelriktas.

Mer läsning

Annons