Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsving för Hofors golfklubb

/

Landets golfklubbar blöder pengar. Då gör golfklubben i Hofors ett litet plusresultat.

– Vi har ett positivt uppsving, säger Mikael Limér, ordförande.

Annons

Under 1990-talet tvingades golfare köa för medlemskap i en golfklubb. Golf var den nya folksporten. Men så småningom avtog rusningen och när den förra lågkonjunkturen slog till 2009 var festen slut.

Det året befann sig ett knappt tiotal klubbar i Sverige under avveckling och mellan 70 och hundra klubbar hade betydande problem.

Därför kommer det nu som en positiv nyhet för golfspelare i hela Gästrikland att golfklubben i Hofors, med en bana och ett läge som beskrivs som bland de vackrare i Sverige, gör ett plusresultat 2011.

– Vi är inte klara med bokslutet. Men det blir ett litet plus, för första gången på flera år, så mycket kan jag säga, bekräftar klubbens ordförande Mikael Limér.

Viktigt i klubbens arbete har varit att man slopat tjänsten som klubbchef.

– Att sprida ut arbetet på våra olika kommittéer gav en gemenskap som vi ska rida på nu. Vi går den ideella vägen snarare än den kommersiella. Det har del i att vi har ett positivt uppsving just nu, säger Mikael Limér.

På pluskontot står också chansen att erbjuda golfturister möjligheten att slippa husvagn. Gula villan alldeles intill golfbanan ska byggas om till åtta andelslägenheter som kan hyras ut under sommarsäsongen.

Företaget Svemark har precis, i en ny detaljplan, fått klartecken av miljö- och byggnadsnämnden för att anlägga bostäder på platsen.

– Det är inte helt klart men enligt snacket som har varit ska vi vara med och administrera uthyrning under den tiden vårt kansli håller öppet. Vi ser jättepositivt på att kunna erbjuda möjligheten till boende, säger Mikael Limér. Mats Hedström

Mer läsning

Annons