Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilja finns att bli bättre

/
  • – Det finns en bra vilja hos kommunen att förbättra det här och det tycker jag känns väldigt positivt, säger SN:s regionchef Lotta Pettersson.

Svenskt Näringslivs regionchef Lotta Pettersson tror inte att Hofors är en av Sveriges sämsta företagarkommuner.

– Men visst finns det företagare som är fundersamma, säger hon.

Annons

Innan Lotta Pettersson tog steget till Svenskt Näringsliv, SN, var hon kontorschef på Swedbank i Hofors och Ockelbo.

Att Hofors kommun kommer så långt ner i SN:s undersökning om företagsklimat kommenterar hon så här:

– Många skulle nog gärna se att politikerna var ute lite mer hos företagen. Det finns saker som företagarna har ett behov av att diskutera, som handläggningen av tillstånd och frågor som rör lagen om offentlig upphandling. Man kan se att företag inom bygg och handel är välrepresenterade i enkätsvaren och det är ju branscher som har många kontakter med politiker och tjänstemän.

I ett möte med kommunledningen nyligen beslutades att samarbetet mellan näringslivet och kommunen ska fördjupas, bland annat med fler gemensamma aktiviteter.

– Jag som representant för Svenskt Näringsliv kan göra företagsbesök tillsammans med politiker och vi kan även ha möten där vi diskuterar företagarfrågor, och då kan även kommunala tjänstemän delta.

– Det finns en bra vilja hos kommunen att förbättra det här och det tycker jag känns väldigt positivt, säger Lotta Pettersson.

Kommunens näringslivschef Nils Lindqvist säger att man tar de dåliga resultaten i SN:s undersökning på allvar.

– Svenskt Näringsliv gör ju det här för att sätta fokus på företagandet och det lyckas man med. Sedan kan man ha synpunkter på vissa frågeställningar men det tycker vi är fel angreppssätt. Frågan är ju vad vi kan göra bättre.

– Vi kommer att jobba vidare med vissa frågor som vi anser är särskilt angelägna och en viktig bit tror jag är det här med dialogen mellan kommunens tjänstemän och företagarna, säger Nils Lindqvist.

Mer läsning

Annons