Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en gripen för rå misshandel

HOFORSI lördags greps ytterligare en man för den grova misshandel som ägde rum i Hofors för en vecka sedan.

Annons
Han kommer i dag att begäras häktad vid Sandvikens tingsrätt.
Mannens 32-årige kamrat greps under dramatiska former endast några timmar efter misshandeln. Ett skrämselskott sköts in i lägenheten där han befann sig, enligt polisen på grund av en hund som attackerade.
Redan från början var polisen ute efter ännu en gärningsman, men var rädd att det skulle skada utredningen om det blev känt.

Rikslarm
- Först visste vi inte vem det var vi var ute efter men sedan namnet framkommit i förhör i veckan har vi gått ut med rikslarm med förhoppning att hitta honom, säger Sune Bergström.

Anhölls i sin frånvaro
Den 31-årige mannen anhölls i sin frånvaro i torsdags och i lördags kväll kunde han gripas vid infarten till Leksand.

Anledningen till att polisen stoppade honom där var att han körde en stulen bil. De upptäckte då att han var efterlyst och såg till att han fördes till häktet i Sandviken.
Mannen är tidigare känd av polisen, men inte lokalt.
Han härstammar från Värnamo och hör nu hemma i Södertälje.

Misshandeln ägde rum sedan den 32-årige mannen i måndags kväll hamnat i gräl med en man i 40-årsåldern och en i 50-årsåldern vid restaurang Fyrkanten i Hofors. 32-åringen lämnade restaurangen och kom senare tillbaka med 31-åringen.

Sparkar och slag
De misstänks ha gett sig på de äldre männen med sparkar och slag.

- Jag bedömer att de agerat i samförstånd, säger åklagaren Micael Dahlberg, som i dag kommer att begära 31-åringen häktad.

Gärningsmännen har inte kunnat kommunicera med varandra den senaste veckan, eftersom 32-åringen i häktet haft restriktioner som bland annat förbjuder telefonsamtal.

HANNA JANSSON

Mer läsning

Annons