Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsbloggaren polisanmäld

Hoforsbloggaren har hamnat i ett infekterat gräl med en av sina läsare och polisanmälts för förtal och olaga hot.

Annons

Hoforsbloggen startades av en hemvändare under förra året.

– Jag älskar orten. Och bloggen var tänkt att lyfta fram positiva saker i Hofors, men även sådant som folk går och gnisslar om, säger bloggaren som i nuläget vill vara anonym.

Men för en tid sedan publicerade han ett inlägg med en karta där det markerats i vilka hus två påstådda sexbrottslingar bodde. En av läsarna såg inlägget som olämpligt eftersom personerna inte dömts för brottet.

– Det var ingen specifik person som pekades ut och det gick inte att identifiera vilka de är genom kartan, som hade en väldigt dålig upplösning, säger bloggaren själv.

Läsaren höll inte med och polisanmälde bloggaren för förtal för ett par veckor sedan. Efter några dagar upptäckte läsaren ett oöppnat mejl från bloggaren som enligt läsaren innehöll ett "indirekt hot”. Han gjorde då en tilläggsanmälan om olaga hot.

– Mejlet var sarkastiskt menat, säger bloggaren.

Hoforsbloggen har sagts vara ett forum för Sverigedemokrater, men bloggaren säger sig politiskt ligga närmast Kristdemokraterna.

Hur pass kontroversiell är din blogg?

– Den är ifrågasättande. Jag håller mig inom lagens råmärken. Men det har inte funnits någon sådan här sida om orten tidigare. Jag och några andra har en idé om att utveckla en större portal om Hofors.

Läsarens polisanmälan har skickats till åklagarkammaren.

Annons