Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoforsrocken levererar övertygande Avslappnat och kärleksfullt

Det är en svår kväll att ha en liten festival som Hoforsrocken. Inte bara måste man slåss mot giganterna Roskilde och Arvikafestivalen; under lördagskvällen spelar också Backyard Babies i Sandviken och i Torsåker har man Bluegrassfestivalen. Hoforsrocken är en ny upplevelse för mig, men tillställningen överraskar positivt. En bra lineup och en mängd entusiastiska volontärer förtjänar dock en större och bättre publik.

Strax innan klockan slår åtta kommer jag till festivalen. På gräsmattan i folkets park sitter en del folk på filtar. Ett tiotal personer står vid scenen och väntar på nästa akt. Endora äntrar scen och gör ett gig av hög kvalitet med mycket energi. Det spelas lite hårdare rock som liknar Blindside kryddat med extra metal. Det är synd att den lilla publik som finns inte lyfter bandet, trots att de med sina Endoratröjor ser ut som hängivna, om än lugna, fans. Publikkontakten finns liksom inte och personligen hade jag gärna hört lite mer mellansnack samt sett lite mer samarbete på scen för att ge det hela ett mer samspelt intryck. En extra eloge till trummisen som precis har hoppat in i bandet, men som ändå lirar riktigt bra!

Följer Endora gör Itchy Daze som senast i år släppte en ny skiva. Deras lojala hemmapublik strömmar till och det märks att man är stolta över att ha dem här. Det är en spelning som är rolig att vara på och sångaren Thomas ser till att ingen har tråkigt. Showen är tajt, bandet har bra drag och bjuder till med viss koreografi. De flesta dansar och är glada, fram till dess att bandet plötsligt har dragit över tiden. Utan någon encore får Itchy Daze kila ned från scenen till hemmafansens ”en gång till! en gång till!”. Poprocken a la Sum 41 är inte lika störande påtaglig som på skivan och det känns viktigt. För även om det kan framföras bra, har det redan gjorts. Gå er egen väg Itchy!

Det är inspirerande att se ett initiativ som Hoforsrocken bli av, även om jag skulle vilja se en större publik! En tillställning som Hoforsrocken förtjänar Ditt stöd, missa den inte nästa år!