Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög nostalgifaktor på Forever Young

Det var många som mindes det glada 80-talet när musikarrangemanget Forever Young kom till Gävle igår. Mest drog nog det tyska kultbandet Alphaville med sin klassiska monsterhit som gett namn till evenemanget.

Att det var frågan om musiknostalgi märktes tydligt på medelåldern på de tillströmmande besökarna på Gasklockorna. Många som dansade till Alphaville, Jakob Hellman och Human League under 1980-talet är inte längre evigt unga utan har hunnit bli en bra bit över de 40. Men de kom i stora antal och många hade kommit långväga ifrån för att se sina gamla idoler. Det märktes också att det var en efterlängtad tillställning av ett lite annorlunda slag som landat i Gävle.

– Det känns häftigt, det har ju varit mycket av den här varan med musikevenemang denna sommar, men mest rockstuk på det. Det här är en lite annan genre, sa Tomas Djurhed.

Liksom de flesta lockades han mest av tyska synthpopgruppen Alphaville, som slog igenom ordentligt med sitt debutalbum Forever Young 1984. Norska Ultravox fanns också på scenen och hade ett av sina absolut trognaste fans i publiken. Öyvind Thon hade åkt från Stockholm för att lyssna på sitt favoritband - för sjunde gången i år.

– Jag har följt dem sedan 1980-talet och sett dem i Oslo, Köpenhamn och England. De börjar till och med känna igen mig nu och hejar på mig. Men jag är ingen galen stalker, bara ett troget fan.

Och just den här kvällen var han en av många som fick känna sig unga på nytt - om än bara för en kväll.