Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högskolan får ny examensrätt

Det nya masterprogrammet blir tvåårigt och beräknas kunna starta höstterminen 2010.

– Det är mycket glädjande att vi får examensrätt i energisystem. Ämnet är en naturlig del i den ena av Högskolans två forskningsprofiler, nämligen byggd miljö. Ett nytt masterprogram höjer också både kvaliteten och attraktiviteten i vårt utbildningsutbud, kommenterar rektor Maj-Britt Johansson i ett pressmeddelande.

HIG hade även ansökt om tillstånd att starta en masterutbildning i arbetshälsovetenskap, men det sa Högskoleverket nej till. Enligt HIG skulle den tänkta masterutbildningen innehålla betydande delar samhällskunskap och arbetsorganisation, men Högskoleverket tycker inte att HIG har tillräckliga lärarresurser inom de ämnesområdena. Däremot bedömer Högskoleverket att tillgången på lärare inom naturvetenskap, medicinsk vetenskap och miljöpsykologi är god.

– Vi ska noggrant analysera skälen till att vi har fått avslag. Nu samlar vi vår arbetsgrupp för att ta fram en ny och bättre ansökan om examensrätt i arbetshälsovetenskap, säger utbildningschef Svante Brunåker.