Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högstadiet i Österfärnebo – en fråga om landsbygdens framtid

Annons

För att ha transparens och öppenhet mot medborgarna kommer vi begära votering ifall beslutet ej är enhälligt, skriver Per Kihlgren, oppositionsråd och ersättare i Kunskapsnämnden Sverigedemokraterna Sandviken

Den 1 juni skrev Per-Ewert Ohlsson-Björk (C) en insändare om högstadiet i Österfärnebo. Jag har nu läst den två gånger utan att bli helt på det klara med vad det är Centern vill. Och ännu mindre på det klara med vad det är Centern är beredd att göra eller inte göra för högstadiet i Österfärnebo, bortsett från att skriva insändare.

Jag blev både glad och ledsen när jag läste att Per-Ewert Ohlsson-Björk väntade sig ”kraftfulla ageranden” från just Sverigedemokraterna. Jag blev glad då Per-Ewert Ohlsson-Björk uppenbarligen har höga förväntningar på att just Sd skall gå från ord till handling och komma med initiativet. Samtidigt så blir man lite ledsen och bekymrad för vår demokrati när Ohlsson-Björk inte har de förväntningarna på något av alla de andra partierna.

Om Ohlsson-Björk menar att det är populism att driva den politik som partiprogrammet stipulerar och som de väljare man representerar förväntar sig att man skall driva är jag mycket stolt över det epitetet! Samtidigt förstår jag mycket bättre hur det kommer sig att Centerpartiet, som har pratat så väl för landsbygden genom åren, har gjort så oerhört lite för dess väl och ve.Sverigedemokraterna ser gärna att man driver ansvarsfull politik med sunt förnuft, både före och efter valet, och har därför inget behov av att göra detta till en valfråga.

Vi kommer på Kunskapsnämndens nästa sammanträde som äger rum den 19 juni utnyttja den initiativrätt som kommunallagen föreskriver och lämna in ett initiativärende beträffande högstadiet i Österfärnebo. Där föreslår vi att Kunskapsnämnden beslutar ”att ge kunskapsförvaltningen i uppgift att tillse att högstadiet i Österfärnebo skall finnas kvar och att förvaltningen skall tillse att denna skall drivas och utvecklas på bästa möjliga sätt”. Förhoppningsvis är vi tillräckligt många i nämnden som delar denna uppfattning.

För att ha transparens och öppenhet mot medborgarna kommer vi begära votering ifall beslutet ej är enhälligt. På så vis blir det protokollfört så att medborgarna svart på vitt kan se vilket parti som står för vad.Länge leve landsbygden, länge leve demokratin!

Per Kihlgren

Oppositionsråd och ersättare i Kunskapsnämnden Sverigedemokraterna Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel