Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högtryck i flyttbranschen

I fjol hade Gefleborgs Flyttservice en bil och fem man.
Nu har företaget fem bilar och tolv man.
– Det har gått mycket bättre än förväntat, säger grundaren Henrik Wigren.

De röda skåpbilarna som det står Gefleborgs Flyttservice på kan man se lite överallt nuförtiden. Annat var det för ett år sedan när Henrik Wigren precis grundat företaget – då fanns bara en bil.

Också antalet flyttkarlar har ökat.

Men Henrik Wigren skulle vilja kunna anställa ännu fler på heltid.

– Samtidigt vill jag att företaget ska leva länge. Vore synd om jag anställde folk och det blev ett dipp och vi försvann. Men troligen kommer vi att anställa uppemot tre personer vid årsskiftet.

Och då gäller det att hitta folk som är lämpade för jobbet och kan uppfylla de krav som ställs.

– Vi vill ha folk som behandlar möblerna som om de vore deras egna, säger han.

Enligt Henrik har flyttfirman gått bra, inte trots krisen utan snarare tack vare den.

– Ungefär 75 procent av jobben gör vi åt företag. Senaste året har många företag fått omorganisera sig och byta lokaler.

Gefleborgs Flyttservice är underleverantör åt Sundsvall Express som har avtal med staten. Genom det samarbetet anlitas nu flyttbolaget av kronofogden vid avhysningar.

– Men det får jag inte berätta något om, det är känsligt och belagt med sekretess, säger Henrik Wigren.

Även när det gäller att erbjuda förvaring åt kunderna har bolaget expanderat ordentligt.

– Förra året hade vi 330 kvadratmeter för magasinering av möbler och annat. Nu finns här 850 kvadratmeter. En av lokalerna är helt proppfull.

För det mesta flyttar de bohag och annat inom Gävle och Sandviken. Och sker flytten till en annan stad går lasset, enligt flyttkarlen Ola Claesson, alltid söderut.

– Däremot kör vi ofta möbler ner från städer som ligger längre norrut, säger han.

När Henrik Wigren startade företaget var han ofta själv med och bar möbler. Men allt eftersom har det blivit mer och mer kontorsjobb.

– Tyvärr måste jag sitta minst tre dagar i veckan och svara i telefon och göra pappersjobb. Jag skulle hellre vilja vara ute på arbete.

Bolaget erbjuder inte bara att flytta möbler utan också städning, målning och tapetsering.

Samt något som kallas Home Staging.

– Home Staging kan handla om att inför en visning piffa upp lägenheten. Då kanske vi flyttar ut vissa möbler, städar, tapetserar och målar om.