Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holmberg fixade femteplatsen

Peter Holmberg gav järnet i Fixussprinten. Tempot räckte till en fjärdeplats i fyrhjulsdrivna klassen, där de två snabbaste förarna i landet gästspelade – men fick se sig slagna.

Annons

Tävlingen, årets sjätte i Öppna Östra sprintcupen, avgjordes vid Rasbo.

Klassiska Älvgärdesträckan skulle skilja agnarna från vetet i tre omgångar.

Mats Jonsson, Forshaga, 16-faldig svensk mästare, var tänkt att göra upp med östgöten Jonas Wigren om segern. Så blev nu inte riktigt fallet. Stockholmaren Björn Adolfsson satte nämligen båda på plats efter en rejäl urladdning i det tredje och sista åket.

Två tiondels sekunder skilde här till Mats efter tre kilometers körning. Denne hade i sin tur samma marginal till Wigren…

Fjärde plats gick till Peter Holmberg. Filmföraren var efteråt nöjd med detta:

– Jag har tagit i så det knakade. Åt de tre i täten, alla med WRC-bilar, gick inget att göra, kommenterade 29-åringen från Vendel.

I tvåhjulsdrivna klassen segrade Magnus Wallén, Vallentuna, med en(!) tiondel före Hans-Åke ”Hojjen”Jansson, Rimo. Mattias Kvick, Hofors, tog femte plats bland B-förarna, där Kim Nilsson från Skutskär körde av vägen i det andra åket och fick ställa in för resten av dagen med trasig kylare.

I Grupp E för C-förare knep Skutskärs Mattias Engvall tredje plats, endast två tiondelar från att bli tvåa.