Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir Gävles Lucia 2015

På söndagskvällen presenterades Gävles Lucia med en musikkväll på Gävle teater.
Det blir Moa Olsson som får bära ljuskronan.

Moa Olsson slog händerna för munnen av överraskning när fjolårets lucia, Anna Sandström, öppnade kuvertet på teaterscenen och avslöjade att det var hon av de elva kandidaterna som hade valts i omröstningen.

Läs mer: Här är Gävles Lucia 2014

Sedan hastade alla av scenen för att byta om till lusselinne.

Programmet med bland andra Gefle kammarkör Concordia, Gavlekören och Solängsskolans musikklasser fortsatte i väntan på luciatåget.

Babsan ledde kvällen med glatt humör och uppmuntrade alla att tänka lite extra på människor i sin omgivning under december.

Det är 24 gången som Lions Club Gävle i samarbete med Gefle dagblad ordnar Gävles Lucia.

Läs mer: Nu kan vem som helst bli Lucia - och fokus flyttas till välgörenhet

Nu väntar några hektiska veckor för Lucia Moa Olsson och de tio tärnorna. De kommer att göra ett femtiotal framträdanden hos bland annat företag och på äldreboenden.

Kröningen sker på sedvanligt vis i Heliga trefaldighets kyrka den 13 december.

Moa Olsson hade valt Lions mässlingsinitiativ som det projekt hon vill att pengarna ska gå till. Det är ett projekt som stöder arbetet med att vaccinera de runt tjugo miljoner barn runt om i världen som i dag inte får vaccinet.

Läs mer: Dags att utse Gävles Lucia 2015