Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir ny kulturredaktör på Gefle Dagblad

"Det känns jättespännande", såklart säger Lisa Pehrsdotter, nyutsedd kulturredaktör på Gefle Dagblad.

Grattis. Hur känns det?

– Det känns jättespännande, såklart.

Berätta lite om dig själv.

– Jag är Gävlebo sedan länge, jag flyttade hit när jag var tolv år. Jag har jobbat större delen av mitt yrkesverksamma liv på Arbetarbladet men även gjort en sväng på Aftonbladet. Jag har en man och ett barn som är fyra år. Jag är ingen sportig person utan har böcker, film, tv och teater som mina fritidsintressen. Då är det tacksamt att också kunna ha det som jobb.

Vilka kulturfrågor brinner du för?

– Det som är häftigt med kultur är att den ger folk möjlighet att mötas i samtal och debatter. Det kan ske på en teater, via böcker eller konst. Men den typ av kultur som jag konsumerar mest är litteratur. Jag är med i två bokcirklar och det är något som jag varmt rekommenderar.

Vad tycker du om Gävles kulturliv?

– Det finns mycket kultur här och det känns som om man medvetet har satsat på den, både från offentligt och annat håll. Ta till exempel Skottes, en fristående teatergrupp som lever och frodas här sedan många år.

Hur kommer våra läsare att märka att du tar över skutan?

– De kommer nog inte att märka det från dag ett, men jag kommer säkert att sätta igång ett antal processer. Jag har gjort mycket utåtriktade saker på Arbetarbladet (ex Local Heroes-galan, reds. anm.) och det kommer jag att fortsätta med.

När tillträder du?

– Så snart som möjligt, hoppas jag.