Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon drömmer om lugn och ro

GÄVLEDrömmen är att öppna ett ställe dit folk skulle kunna komma för att stressa av, meditera, få massage, promenera och måla akvarell.

Pensionat Lugn och ro skulle det heta.
Verkligheten är inte så dum den heller.
- Jag har insett att pensionatet nog är ett projekt på fyra-fem års sikt. Nu ska jag starta konsultföretaget Mind Business, för att hålla på med föreläsningar på samma tema, som ett steg på vägen, säger Ann-Charlotte Ericsson från Brynäs.

Börjar som konsult
- Det är enklare att börja som konsult. Då kan jag ha enskild firma. Ska jag öppna pensionat måste jag ha ett aktiebolag.
I botten är Ann-Charlotte Ericsson friskvårdspedagog, men har arbetat som allt möjligt, från busschaufför till vårdjobb. Att hon tar steget att starta eget nu beror på att hon deltagit i det EU-finansierade entreprenörsprojektet Silicon Gävle. Under sju månader har deltagarna studerat marknad, ekonomi och omvärldstrender och räknat på sina affärsidéer.
Av 13 personer som deltagit i kursen är det fyra som ska starta eget nu, och Ann-Charlotte Ericsson är optimistisk:
- Nu får jag starta-egetbidrag och om nio månader ser jag om jag fått tillräckligt många kunder för att det ska gå runt. Och det tror jag att jag kommer att ha. Jag har redan en del kontakter, säger hon.
INGEGERD SÖRGARD