Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon har duv-ungar i byrån

Hela sommaren har Susanne haft två duvor på balkongen.

I torsdags hörde hon pip från en byrå där.

I byrån låg ett par nyfödda duvungar.

Annons

I våras kom två duvor som skulle bli kvar hela sommaren på Susanne Ericssons balkong i Stigslund. De skitade ned överallt och när hon försökte jaga iväg dem återvände de hela tiden.

– Jag schasade bort dem och skvätte vatten på dem. Men inget hjälpte. Som tur är har jag inte varit hemma så mycket i sommar, säger hon.

Nu i måndags fick hon syn på något märkligt. Hon satt på balkongen och solade när en av duvorna plötsligt dök upp med ett halvt äggskal i näbben.

Tre dagar senare, i torsdags, blev hon än mer förvånad. Åter satt hon på balkongen och fick höra flera pipljud från en byrå där.

– Först tänkte jag att därinne kan ingen vara. Men så kom jag på att byrån har ett hål längst ner på ena sidan.

Hon drog ut en låda och...

– Då flög duvmamman rakt emot mig. Hon blev väl rädd och jag också. Sen såg jag vilka det var som pep. Två duvungar låg i byrån.

När hon igår vid halv sex kom hem från jobbet var duvmamman tillbaka. Men hon flög iväg när Susanne öppnade dörren till balkongen. I byrån låg de två ungarna kvar tätt ihop och pep oroligt.

– Jag vill inte störa dem, men måste väl få bort dem på något sätt. Jag borde nog ringa till HSB, säger Susanne.

Hon bor nu i lägenheten för tredje sommaren och har aldrig haft liknande problem förut.

Hon har ingen aning om varför duvorna valt just hennes balkong att bosätta sig på.

Sedan i våras har där varit fullt med fågelskit och varje gång hon städat balkongen har det sett likadant ut senare på kvällen.

– Men jag är ändå glad att jag inte lider av fågelfobi, säger hon leende.