Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon har duv-ungar i byrån

Hela sommaren har Susanne haft två duvor på balkongen.

I torsdags hörde hon pip från en byrå där.

I byrån låg ett par nyfödda duvungar.

Annons

I våras kom två duvor som skulle bli kvar hela sommaren på Susanne Ericssons balkong i Stigslund. De skitade ned överallt och när hon försökte jaga iväg dem återvände de hela tiden.

– Jag schasade bort dem och skvätte vatten på dem. Men inget hjälpte. Som tur är har jag inte varit hemma så mycket i sommar, säger hon.

Nu i måndags fick hon syn på något märkligt. Hon satt på balkongen och solade när en av duvorna plötsligt dök upp med ett halvt äggskal i näbben.

Tre dagar senare, i torsdags, blev hon än mer förvånad. Åter satt hon på balkongen och fick höra flera pipljud från en byrå där.

– Först tänkte jag att därinne kan ingen vara. Men så kom jag på att byrån har ett hål längst ner på ena sidan.

Hon drog ut en låda och...

– Då flög duvmamman rakt emot mig. Hon blev väl rädd och jag också. Sen såg jag vilka det var som pep. Två duvungar låg i byrån.

När hon igår vid halv sex kom hem från jobbet var duvmamman tillbaka. Men hon flög iväg när Susanne öppnade dörren till balkongen. I byrån låg de två ungarna kvar tätt ihop och pep oroligt.

– Jag vill inte störa dem, men måste väl få bort dem på något sätt. Jag borde nog ringa till HSB, säger Susanne.

Hon bor nu i lägenheten för tredje sommaren och har aldrig haft liknande problem förut.

Hon har ingen aning om varför duvorna valt just hennes balkong att bosätta sig på.

Sedan i våras har där varit fullt med fågelskit och varje gång hon städat balkongen har det sett likadant ut senare på kvällen.

– Men jag är ändå glad att jag inte lider av fågelfobi, säger hon leende.