Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon presenterade offret för 28-åringen

/

Den 24-åriga kvinnan och den misstänkte gärningsmannen hade känt varandra i tio år.
Kvällen innan hon dog syntes de tillsammans på en restaurang i Gävle.

Annons

Redan på högstadiet lärde hon känna 28-åringen som då gick på gymnasiet i Sandviken. Det berättar en väninna till 24-åringen.

– Jag fick kontakt med honom via min syster. Vi började träffa honom efter skolan och en dag tog jag med henne dit, säger väninnan.

Hon beskriver 28-åringen som lite annorlunda och inte speciellt social. För det mesta satt han framför datorn eller målade.

– Han pratade konstigt om saker och ting. Jag kände mig obekväm i hans sällskap och slutade umgås med honom efter ett tag, säger hon.

Men hennes 24-åriga kompis fortsatte att träffa mannen.

– Vi pratade ofta om hur han var. Jag sa att han var lite underlig, men hon tyckte inte att det var så farligt.

I perioder umgicks de ganska intensivt, enligt väninnan.

– De hade en bättre relation. Hon var en sådan person som litade på alla och gav alla en chans. Jag tror också att hon tyckte att han var spännande eftersom han var lite oförutsägbar, man visste aldrig vad som skulle hoppa ut ur hans mun, säger väninnan.

Hon visste inte att 24-åringen och den misstänkte fortfarande umgicks. Men enligt uppgifter till Gefle Dagblad brukade de ofta äta på en restaurang i Gävle där de också syntes tillsammans på fredagskvällen.

Polisen har varit i kontakt med restaurangchefen och bett om telefonnummer till de anställda.

– Jag mår illa vid tanken på att det var jag som presenterade dem för varandra, även om det var omöjligt att veta vad som skulle hända då, säger väninnan.

Sedan hon och 24-åringen båda blev föräldrar har de inte träffats speciellt mycket. Men de höll kontakten och pratade ofta med varandra.

– I går när jag fick veta vad som hade hänt var den värsta dagen i mitt liv. Jag kan inte ta in det och har svårt att sova. Jag tänker mest på hennes familj, säger väninnan.

Annons